Σοκ! Μαθήτρια λιποθύμησε σε εκδρομή από ναρκωτικά

Ο δήμαρχος Μαρκοπούλου αποκαλύπτει το σχέδιο κουκουλώματος του περιστατικού με τη 14χρονη από τη γυμνασιάρχηΡεπορτάζ
Κέλλυ Φαναριώτη

A ίσθηση και πολλά ερωτήματα για την υπόθεση λιποθυμίας μιας 14χρονης μαθήτριας γυμνασίου στο Μαρκόπουλο από χρήση ναρκωτικών προκαλούν οι δηλώσεις του δημάρχου της περιοχής στη «δημοκρατία», ο οποίος αποκαλύπτει ότι η διευθύντρια του σχολείου επέλεξε να σωπάσει, παρότι γνώριζε από τις 4 Μαΐου όλα όσα συνέβησαν.

Ετσι, γίνεται σαφές ότι η γυμνασιάρχης επιχείρησε να «κουκουλώσει» το περιστατικό, προφανώς φοβούμενη ότι η αποκάλυψη της αλήθειας θα έπληττε τη φήμη του σχολείου στο οποίο προΐσταται. Είναι δε χαρακτηριστικό της αντιπαιδαγωγικής νοοτροπίας που επικρατεί στο σχολείο το γεγονός ότι οι δύο μαθητές, η κοπέλα και ο ανήλικος που της έδωσε χασίς, αποπέμφθηκαν από το γυμνάσιο και υποχρεώθηκαν να αλλάξουν εκπαιδευτικό ίδρυμα μόλις 20 ημέρες πριν από την ολοκλήρωση του έτους.

«Κάποιος έδωσε στη 14χρονη χασίς κατά τη διάρκεια εκδρομής. Η κοπέλα λιποθύμησε, καθώς ήταν η πρώτη φορά που δοκίμαζε. Πληροφορήθηκα το περιστατικό από τρίτους, μία εβδομάδα αφότου συνέβη» αναφέρει ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης.

Στη συνέχεια, όπως λέει, έστειλε εμπιστευτική επιστολή προς τη διευθύντρια του σχολείου, η οποία με τη σειρά της τον ενημέρωσε ότι όσα είχε μάθει ήταν αληθή. Οταν μάλιστα ο κ. Μεθενίτης τής εξήγησε ότι ο δήμος είναι στη διάθεση τη δική της αλλά και των μαθητών, με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, εκείνη τον ενημέρωσε ότι ήδη είχε γίνει αλλαγή περιβάλλοντος τόσο για τη 14χρονη όσο και για τον ανήλικο συμμαθητή της που της έδωσε χασίς.

«Είναι απαράδεκτο, λίγες ημέρες προτού ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά, τα παιδιά να μεταφέρονται αλλού. Με τον τρόπο αυτόν στιγματίζονται, καθώς είναι φυσιολογικό οι νέοι συμμαθητές να αναρωτηθούν για ποιον λόγο έρχονται στο σχολείο τους καινούργια παιδιά λίγο πριν από τις εξετάσεις του καλοκαιριού. Επρεπε οι μαθητές να λάβουν την απαραίτητη φροντίδα από ειδικούς όσο πιο διακριτικά και ανώνυμα γίνεται».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από μαθητές του γυμνασίου, η 14χρονη είναι πολύ χαμηλών τόνων και ιδιαίτερα επιμελής μαθήτρια. Ο δήμος, από την πλευρά του, θα προχωρήσει σε ενημερωτικές δράσεις αναφορικά με το κάπνισμα στα σχολεία της περιοχής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα