«Ο Ελληνισμός επιβάλλεται να παραμείνει ενωμένος»

«Να μη γυρνάμε οι Ελληνες την πλάτη, αλλά να δίνουμε τα χέρια» • Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας μιλά στη «δημοκρατία»Μήνυμα ενότητας και αγάπης σε όλους τους Ελληνες έστειλε, μιλώντας στη «δημοκρατία», η Αυτού Θειοτάτη Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄. 

«Είμαστε μια μικρή γειτονιά. Να βλέπουν ο ένας τον άλλον στο πρόσωπο και στα μάτια. Να μη γυρνάμε την πλάτη οι Ελληνες, αλλά να δίνουμε τα χέρια» σημείωσε και τόνισε ότι είναι ο Πατριάρχης των φτωχών στην ήπειρο του μέλλοντος.

Χθες το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην κατάμεστη αίθουσα τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής τίμησε τον εκλεκτό απόφοιτό του, αναγορεύοντάς τον επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Θεολογίας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, «ο τιμώμενος αποτελεί εξέχουσα προσωπικότητα, με μέγιστη προσφορά στην Ορθόδοξη Εκκλησία, στον χριστιανικό κόσμο, στην αφρικανική ήπειρο και στον Ελληνισμό. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εργάζεται και μοχθεί για την ειρηνική συνύπαρξη θρησκειών, λαών, ανθρώπων και πολιτισμών στην Αφρική».

Ο Πατριάρχης, κρητικής καταγωγής, χειροτονήθηκε διάκονος το 1975. Στη μακρά πορεία του διακρίθηκε για την ιεραποστολική δράση του. Στις 9 Οκτωβρίου 2004 εξελέγη παμψηφεί Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, ο έβδομος κατά σειρά κρητικής καταγωγής.

Το έργο του μακαριοτάτου και ο μειλίχιος χαρακτήρας του αποτελούν τις αιτίες της αγάπης και του σεβασμού στο πρόσωπό του των Αφρικανών, των Ελλήνων και των Αράβων μελών του ποιμνίου του στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Ντόνια Κανιτσάκη

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα