Φεστιβάλ Πίτας και Μπέργκερ

Το διάσημο παραδοσιακό προϊόν της πόλης παρουσιάζεται σε όλες τις μορφές του, στο πλαίσιο του Thessaloniki Food FestivalΔίνουν και… παίρνουν τα φεστιβάλ για την ανάδειξη της γαστρονομίας στη Θεσσαλονίκη. Ετσι, από την Παρασκευή έως την Κυριακή διοργανώνεται πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη Burger Festival, ενώ στο τέλος του μήνα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Thessaloniki Food Festival, διοργανώνεται Φεστιβάλ Πίτας! Το Burger Festival, το οποίο έχει πραγματοποιηθεί δύο φορές στην Αθήνα, γίνεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, στους χώρους της ΔΕΘ.

Ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορα είδη μπέργκερ, από τα οποία δεν αποκλείονται οι χορτοφάγοι, ενώ θα τρέχουν διάφορες δραστηριότητες και παιχνίδια, επιδείξεις μαγειρικής και μουσικές εκδηλώσεις. Θα ανοίξει τις πύλες του στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής, έως τα μεσάνυχτα, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή θα λειτουργεί από τη 1 το μεσημέρι έως τα μεσάνυχτα. Το εισιτήριο είναι 5 ευρώ και περιλαμβάνει μπίρα.

Παράδοση

Στο μεταξύ, ακόμη μία δράση για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας έρχεται να προστεθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Thessaloniki Food Festival.

Μια δράση που θέτει στο επίκεντρο ένα παραδοσιακό έδεσμα που έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον: τη γνωστή πίτα και μάλιστα σε όλες τις εκδοχές της. Πρόκειται για το Φεστιβάλ Πίτας, που αναμένεται να πραγματοποιήσουν από κοινού οι πέντε δημοτικές κοινότητες, η Ενότητα Τριανδρίας και τα ΚΑΠΗ. Ετσι, από τις 30 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου θα διεξαχθούν διαγωνισμοί στους χώρους της κάθε δημοτικής κοινότητας.

Οσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να το κάνουν πηγαίνοντας τις δικές τους σπιτικές πίτες, φτιαγμένες με παραδοσιακό τρόπο, στο μέρος και στην ώρα όπου γίνεται ο διαγωνισμός ανά κοινότητα. Είναι απαραίτητο να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 28 Μαΐου, στην κάθε κοινότητα. Οι έξι νικητές θα αναδειχθούν από κριτική επιτροπή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα