Συγγνώμη μόνο από τον Θεό ζητά η παιδοκτόνος

Προφυλακίστηκε η μητέρα, διαφώνησαν για τη 19χρονηΡεπορτάζ
Μαρία Ζαχαροπούλου

Σε μια απολογία-ποταμό, η 19χρονη από την Πετρούπολη που ομολόγησε ότι έπνιξε το νεογέννητο μωρό της επιχείρησε να περιγράψει τι ήταν αυτό που την οδήγησε στην αδιανόητη πράξη της. Το νεαρό κορίτσι θέλησε να απαλλάξει από κάθε εμπλοκή τη μητέρα της, η οποία αποδέχτηκε ενώπιον του ανακριτή μόνο ότι ήταν εκείνη που πέταξε το μωρό, τυλιγμένο σε μια σακούλα, στα σκουπίδια.

Ομως, η γυναίκα, η οποία ισχυρίζεται ότι πάσχει από κατάθλιψη, πήρε τον δρόμο για τη φυλακή. Ανακριτής και εισαγγελέας, ωστόσο, διαφώνησαν για την τύχη της 19χρονης, η οποία ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για όσα έγιναν τη μοιραία ημέρα που θα τη «στοιχειώνει» για πάντα. Ο ανακριτής είχε την άποψη ότι το νεαρό κορίτσι πρέπει να αφεθεί ελεύθερο, επηρεασμένος ίσως από τη δεύτερη ευκαιρία που ζήτησε. Αντίθετα, ο εισαγγελέας εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να κριθεί προφυλακιστέο. Το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο καλείται τώρα να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα, με τη 19χρονη να παραμένει έως τότε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Παραδοχή

Η νεαρή κατηγορουμένη, κατά τη διάρκεια της απολογίας της, παραδέχτηκε για ακόμα μία φορά ότι ήταν εκείνη που έκοψε το νήμα της ζωής του μωρού της. «Πιστέψτε με, δεν μπορώ καθαρά να ανακαλέσω το πώς. Ισως με το κορδόνι, ίσως και με τα χέρια μου» είπε στον ανακριτή, ισχυριζόμενη ότι ήταν απόφαση εκείνης της στιγμής.

Ο διασυρμός στο σχολείο, η κοινωνική κατακραυγή, ο φόβος και η ντροπή την έκαναν, όπως είπε, να φτάσει στο σημείο να νιώθει αποστροφή για το πλάσμα που έφερε στη ζωή. Θεωρούσε ότι το μωρό απειλούσε τη ζωή της και γι’ αυτό αναζήτησε τρόπο για να λυτρωθεί. «Δεν φτάνουν χίλια υπομνήματα για να αποτυπώσω στο χαρτί τη συγκλονιστική προσωπική στιγμή που είχα με το τέκνο μου και τη ματαίωση του μητρικού ενστίκτου, το οποίο αιφνιδίως μεταμορφώθηκε σε απειλή και τρόμο για εμένα και την ψυχοσύνθεσή μου. Μου είπαν μετά ότι συμβαίνει μία στις χίλιες φορές. Ημουν εγώ αυτή η μία» ανέφερε, συμπληρώνοντας: «Ζητώ συγγνώμη μόνο από τον Θεό».

 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα