ΑΘΛΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Αδιανόητες από κάθε άποψη είναι οι δηλώσεις τις οποίες έκανε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, ονόματι Ραζβάν Λουτσέσκου, μετά την απώλεια του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος από την ομάδα του. Υποστηρίζοντας ότι «μόνο στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στη φασιστική Γερμανία, έγινε ό,τι συνέβη στο ελληνικό πρωτάθλημα» ο κύριος αυτός δεν ξεπέρασε απλώς κάθε όριο. Από μόνη της αυτή η σύγκριση την οποία επιχείρησε είναι, εκτός από ανυπόστατη, απαράδεκτη και άθλια. Είναι επίσης άκρως επικίνδυνη πέραν του αθλητικού πεδίου. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ποια «πάσα» δίνει ο εν λόγω άνους παράγων των γηπέδων -για να χρησιμοποιήσουμε έναν σχετικό όρο- σε όλους εκείνους που επιδιώκουν να βλάψουν παντοιοτρόπως, ειδικά αυτή την περίοδο, την Ελλάδα εκμεταλλευόμενοι οποιαδήποτε αφορμή και κουταμάρα εκστομίζει κάθε φαιδρή φιγούρα…

Το κάνει
από απερισκεψία ο 49χρονος Ρουμάνος; Από υπερβάλλοντα ζήλο και για να γίνει αρεστός; Επιδιώκει κάτι άλλο; Ο,τι κι αν ισχύει, θα έπρεπε πρώτα απ’ όλα να ντρέπεται ο ίδιος. Η ντροπή είναι και διπλή διότι δρώντας με θρασυδειλία περίμενε να επιστρέψει στη χώρα του για να κάνει την επαίσχυντη δήλωση, δίχως μάλιστα να σκεφθεί πόσο έχει και αυτή υποφέρει από τον «κόκκινο φασισμό».

Επιπλέον
ο αμετροεπής προπονητής έδειξε ότι δεν διαθέτει κανέναν σεβασμό απέναντι στη χώρα η οποία τον φιλοξενεί για να κάνει καριέρα και περιουσία. Αντιθέτως την υβρίζει και την προσβάλλει εν συνόλω, αποδεικνύοντας ότι στερείται -πέραν των απαραίτητων γνώσεων- στοιχειώδους παιδείας και αγωγής. Αν είχε περιοριστεί στη διατύπωση των απόψεών του, όπως έκανε το προηγούμενο διάστημα, επί του αμιγώς αθλητικού ζητήματος, θα μπορούσε κανείς να του απαντήσει.

Αλλη
είναι η ανταλλαγή επιχειρημάτων για το αν τιμωρήθηκε δικαίως ή όχι η ομάδα του, για το αν έπρεπε ή όχι να της αφαιρεθούν βαθμοί ή ακόμη και για το εάν τελικώς ήταν αρκετά ελαστική η τιμωρία της και άλλο τα παρανοϊκά και επικίνδυνα παραληρήματα. Αν θέλει να γίνουν αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο και στους κανονισμούς που ισχύουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μπορεί να κάνει τις προτάσεις του όπως και κάθε άλλος αρμόδιος. Οταν όμως υπερβαίνει τα εσκαμμένα με τέτοιες αναφορές σε «φασιστική Γερμανία», που μόνο σε άρρωστα μυαλά αρέσουν, κάποιος πρέπει να του θέσει φραγμό.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα