Ενα δείπνο που έφερε πιο κοντά Θόδωρο – Γιάννα με Κυριάκο – Μαρέβα

■Μία ενδιαφέρουσα πολιτική και επιχειρηματική συντροφιά κέντρισε τα βλέμματα των θαμώνων στο roof garden της «Μεγάλης Βρεταννίας» την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου (φωτό αριστερά) δείπνησαν σε πολύ καλό κλίμα με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη (φωτό δεξιά) και τη σύζυγό του Μαρέβα. Αν και στο παρελθόν κάτι τέτοιο θα εθεωρείτο απολύτως φυσιολογικό -πολύ δε περισσότερο που η Γιάννα πολιτεύτηκε με τη Ν.Δ. επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη-, εντούτοις όσα συνέβησαν το 2012-2015 δίδουν στο δείπνο καταρχάς ένα στοιχείο έκπληξης.

Αλλά οι μέρες που η Γιάννα Αγγελοπούλου έδινε συνεντεύξεις σε κυριακάτικες εφημερίδες και έλεγε μερικές καλές κουβέντες -όχι τίποτε φοβερό- για τον Αλέξη Τσίπρα πέρασαν ανεπιστρεπτί. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν εντάξει απέναντι σε μια προσωπικότητα, όπως η Αγγελοπούλου. Γι’ αυτό, άλλωστε, και η Γιάννα αντάλλαξε με τον πρωθυπουργό μόνο μια τυπική χειραψία στο επίσημο δείπνο της Προεδρίας για τον Κάρολο. Και πολύ ήταν.

Η βραδιά κύλησε ευχάριστα και είχε συνέχεια. Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος ακολούθησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη μετάβασή του στην Ιμβρο, γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ακούω ότι κάποιες δημοσκοπήσεις με υπερδιψήφιες διαφορές μεταξύ Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν στα κανάλια γιατί όπου να ‘ναι θα σκάσουν άλλες που δείχνουν τη διαφορά στις τέσσερις μονάδες. Με τα μυαλά που κουβαλάνε μερικοί η Ν.Δ. θα κερδίσει με πέντε μονάδες τον ΣΥΡΙΖΑ και η νίκη θα μοιάζει… μικρή.

Αιχμηρές αναφορές προς πολιτικά πρόσωπα που κάθονταν στα έδρανα της Ν.Δ. έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Κατά της Διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Κάτι μου λέει ότι αναφερόταν στις συναντήσεις που είχε στο παρελθόν στην Πάρο το 2007 με κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εσχάτως είχε στραφεί εναντίον του. Αίσθηση προκάλεσε, επίσης, εκ μέρους του κυρίου Παπαγγελόπουλου, η φράση που φέρεται ότι του είπε για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε μαζί του όταν ήταν εν ζωή. Οσο για το ποιους πολιτικούς κατήγγειλε ο κύριος υπουργός ως κουτσαβάκηδες, αυτό είναι εύκολο να το βρει κανείς. Αρκεί να παρακολουθεί σωστά Βουλή.

Η συνεδρίαση της Βουλής για τη Novartis έγινε μέσα σε ατμόσφαιρα γενικής αδιαφορίας. Ωστόσο, ακούω ότι ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες στις ΗΠΑ είναι κάποιος μάνατζερ που έχει δώσει στοιχεία και αριθμούς λογαριασμών. Επειδή έχουμε ακούσει τόσες και τόσες αρβύλες, δεν το πιστεύουμε. Κρατάμε μικρό καλάθι και επιφυλασσόμαστε. Το σημειώνουμε, πάντως.

Κ.

ΥΓ: Να διαμαρτύρεται η Ν.Δ. για τη δημόσια τηλεόραση, να το καταλάβω. Εχει τους λόγους της. Το ωραίο, όμως, είναι ότι διαμαρτύρεται ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς. Για την Ελληνική Ραδιοφωνία, για την ακρίβεια. Οπως δήλωσε, έχει γίνει κατ’ επανάληψη στόχος ειρωνικών σχολίων από παραγωγούς της ελληνικής δημόσιας ραδιοφωνίας. Τι ωραία, τι καλά…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα