Ελληνας ο μακελάρης που γάζωσε λύκειο στο Τέξας

Ο 17χρονος Δημήτριος Παγουρτζής ήταν οπλισμένος σαν αστακός, έχοντας μαζί και εκρηκτικά! Τουλάχιστον 10 οι νεκροίΑπό τη
Θεανώ Καρούτα 

Ενας 17χρονος Ελληνας, που ταυτοποιήθηκε ως ο Δημήτριος Παγουρτζής, αιματοκύλισε χθες το λύκειο της Σάντα Φε στο Τέξας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 10 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 12, ανάμεσά τους και έναν αστυνομικό.

Μαθητές και προσωπικό έπεσαν νεκροί όταν ο οπλισμένος έφηβος εισέβαλε σε μάθημα καλλιτεχνικών λίγο πριν από τις 8 το πρωί και άνοιξε πυρ. Οι περισσότεροι μαθητές του σχολείου ανέφεραν ότι πρώτα ακούστηκε ένας συναγερμός και πως δάσκαλοι και μαθητές άρχισαν να βγαίνουν έξω από το κτίριο, νομίζοντας ότι επρόκειτο για άσκηση πυρκαγιάς. Στη συνέχεια άρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί και δυνατές εκρήξεις, όμως -ευτυχώς- η εκκένωση του λυκείου είχε ήδη ξεκινήσει.

Ο σερίφης της κομητείας Χάρις Εντ Γκονζάλες ανέφερε μέσω του twitter ότι η αστυνομία συνέλαβε τον ύποπτο, ενώ προσήχθη και ένα δεύτερο πρόσωπο, το οποίο οι Αρχές εκτιμούν πως σχετίζεται με την επίθεση. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Houston Chronicle», ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι AR-15, ένα πιστόλι, μια κοντόκαννη καραμπίνα και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, την ύπαρξη των οποίων επιβεβαίωσε και ο σερίφης. «Πιθανοί εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν στο σχολείο και γύρω από αυτό. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για την εξουδετέρωσή τους» ανέφερε στον λογαριασμό της στο twitter η σχολική περιφέρεια, ενώ ο σερίφης είχε ήδη δηλώσει ότι πυροτεχνουργοί βρίσκονται επιτόπου και ζήτησε από τους πολίτες να μην πλησιάζουν τον χώρο.

«Οι αστυνομικοί που μπήκαν μέσα βρήκαν μια λίμνη αίματος στο σχολείο. Προφανώς, αυτός ο τύπος έριχνε εκρηκτικούς μηχανισμούς παντού. Δεν ξέρουμε αν κάποιος από αυτούς εξερράγη» είπε η πηγή την οποία επικαλέστηκε η εφημερίδα. Αξίζει να αναφερθεί πως ο 17χρονος Παγουρτζής είχε δώσει δείγματα ασταθούς νοητικής κατάστασης. Τελευταία φωτογραφία που είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του στo facebook ήταν μία με ένα μαύρο Τ-shirt που έγραφε «Βorn to kill» (Γεννημένος για να σκοτώνει).

Σημειώνεται ότι αυτό είναι το τρίτο περιστατικό πυροβολισμών σε σχολείο που πραγματοποιείται στις ΗΠΑ σε διάστημα εφτά μόλις ημερών και το 22ο (!) περιστατικό από την αρχή της χρονιάς. O Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τη λύπη του για το θλιβερό περιστατικό μέσω twitter και δήλωσε τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα