ΘΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ;

Δυστυχώς, για άλλη μία φορά η εικόνα της ελληνικής Βουλής ήταν τραγική. Σε ένα μείζον θέμα όπως ήταν η συζήτηση για το σκάνδαλο Novartis και τις ευθύνες πολιτικών προσώπων, αρχηγοί και βουλευτές απογοήτευσαν τους πολίτες με όσα έγιναν σε ζωντανή σύνδεση.

Εδειξαν με τη συμπεριφορά τους ότι δεν τους ενδιαφέρει ούτε η Δικαιοσύνη ούτε η αλήθεια. Δεν ξέρουμε πόσοι άντεξαν να παρακολουθήσουν αυτήν την εικόνα του Κοινοβουλίου από το κανάλι της Βουλής. Από τη μία τα άδεια έδρανα και από την άλλη η ουσία της συζήτησης, δείχνουν τον κατήφορο που έχει πάρει η πολιτική στη χώρα μας.

Οι μονόλογοι των αρχηγών που έγιναν για πρώτη φορά εξ… αποστάσεως, μια και κανείς δεν άκουσε την τοποθέτηση του άλλου πρόσωπο με πρόσωπο, ήρθαν να επιβεβαιώσουν ότι και στραβός είναι ο γιαλός και στραβά αρμενίζουμε.

Οταν από τον «ναό της δημοκρατίας» απουσιάζει το συστατικό της δημοκρατίας, που είναι ο διάλογος με τα επιχειρήματα, εκατέρωθεν, τότε οι πολίτες εισπράττουν την απαξίωση του κοινοβουλευτικού συστήματος. Και αυτό είναι πιο επικίνδυνο από τις εκάστοτε κοκορομαχίες που παρατηρούνται στη Βουλή.

Οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης πέρασαν κάτω από τον πήχη, μια και έχασαν για μια ακόμη φορά το στοίχημα με την πολιτική. Δηλαδή το πώς θα πείσουν τους πολίτες, τους απογοητευμένους πολίτες, τις Ελληνίδες και τους Ελληνες, που βιώνουν δέκα χρόνια τώρα τα Μνημόνια, να επιστρέψουν από την πολιτική μοναξιά τους.

Να σταματήσουν να γυρνούν την πλάτη στην πολιτική και στα κόμματα. Να αρχίσουν να πιστεύουν ότι μπορούν να εμπιστευτούν τους ηγέτες τους και να ελπίσουν πάλι ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

Οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης έδειξαν όμως με την εμφάνισή τους ότι οι πολίτες έχουν δίκιο όταν επιλέγουν τον δρόμο της αντισυστημικής ψήφου.

Μιας ψήφου που όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε άλλες χώρες του δυτικού πολιτισμού, εκφράστηκε με επιλογές που προκάλεσαν σοκ. Και φοβούμαστε πως, αν οι πολιτικοί μας δεν σοβαρευτούν, τότε οι πολίτες θα τους στείλουν ακόμη ένα ηχηρό μήνυμα.

Οτι ακόμη και αυτούς που δεν καταδικάζουν το πολιτικό σύστημα και η δικαιοσύνη, τους καταδικάζει ο ελληνικός λαός. Οσο τουλάχιστον έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Το μόνο εξάλλου που του έμεινε, στα χρόνια του Μνημονίου.

Καθώς όλα τα άλλα, οι κυβερνήσεις του από το 2010 και εντεύθεν του τα έκλεψαν, υπακούοντας στις εντολές που έδινε και δίνει η τρόικα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα