ΜΟΝΙΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΣΩΤΗΡΕΣ»!

Περιχαρείς, τόσο ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος όσο και οι εκπρόσωποι των δανειστών, ανακοίνωσαν ότι -εν όψει και της συνεδρίασης του Eurogroup- επήλθε τεχνική συμφωνία για την τέταρτη αξιολόγηση. Ακούσαμε για τις νέες δεσμεύσεις που ανέλαβε η χώρα μας, για το καινούργιο μεσοπρόθεσμο που πρέπει να υλοποιηθεί έως το 2022, για τις αιματηρές περικοπές στις συντάξεις, που τελικά δεν θα αποφευχθούν. Δεν ακούσαμε όμως ούτε μια συγκεκριμένη λέξη εκ μέρους των δανειστών για τη δική τους μείζονα υπόσχεση απέναντι στην καθημαγμένη Ελλάδα…

Αλλη
μια φορά το θέμα της ουσιώδους ελάφρυνσης του χρέους αντιμετωπίζεται διά της κωλυσιεργίας και της αναβολής. Αποδεικνύεται ότι η κοροϊδία δεν έχει τέλος. Ο μόνιμος εκβιασμός, από τους «σωτήρες» μας τα τελευταία χρόνια, συνέδεε τη διαρκή ψήφιση και την εφαρμογή μνημονιακών μέτρων με αυτό το ζήτημα, χωρίς αντιμετώπιση του οποίου -όπως γνωρίζουν πλέον άπαντες- δεν πρόκειται να ανασάνει ποτέ η ελληνική οικονομία.

Υπό
το δίλημμα και τον εκβιασμό αυτόν, η κοινωνία μας ισοπεδώθηκε ακόμη περισσότερο. Χύθηκε κι άλλο «αίμα» μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων και θέσεων εργασίας μέσα σε έναν οκταετή κύκλο συρρίκνωσης της πραγματικής οικονομίας που δεν έχει παγκόσμιο προηγούμενο, ακόμη και σε συνθήκες πολέμου, όπως αναγνωρίζουν (αλλά, παραδόξως, κατόπιν εορτής) ο ένας μετά τον άλλον οι εκπρόσωποι των δανειστών μας.

Οχι
όμως μόνο οι ξένοι, αλλά και η ελληνική κυβέρνηση επέβαλε αυτή την άνυδρη πολιτική, δεσμευόμενη ότι το αντιστάθμισμα θα είναι μια σταθερή και βιώσιμη λύση για το χρέος. Ποιος δεν θυμάται τον κ. Τσίπρα να δηλώνει ότι χωρίς τέτοια λύση τα μέτρα που έφερνε στη Βουλή δεν πρόκειται να εφαρμοστούν. Τελικώς ούτε αυτό εννοούσε.

Να λοιπόν
που επιβεβαιώνονται οι πιο γκρίζες προβλέψεις. Η Ελλάδα υλοποίησε και με το παραπάνω όλες τις απαιτήσεις των δανειστών και σε όλα τα μέτωπα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε, παρά τα μεγάλα λόγια, η πιο βολική προς αυτή την κατεύθυνση. Ομως ακόμη και τώρα που υποτίθεται ότι φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής, με το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, η υπόσχεση για το χρέος αποδεικνύεται φρούδα και οι δανειστές ασυνεπείς. Και ο λόγος είναι απλός. Με τις νέες μεθοδεύσεις που σκαρφίζονται θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα υπό διαρκή ομηρία…

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα