Πήραν στο κυνήγι τον Μπουτάρη!

Πήγε στο νοσοκομείο μετά την επίθεση, ωστόσο πήρε  εξιτήριο χθες το πρωίΡεπορτάζ
Φανή Χαρίση

Αγριο ξυλοδαρμό υπέστη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Ο κ. Μπουτάρης και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Στη συνέχεια μετέβησαν στον Λευκό Πύργο για την υποστολή της σημαίας, όταν ξαφνικά μια ομάδα συγκεντρωμένων ατόμων άρχισε ρυθμικά να φωνάζει στον δήμαρχο «Φύγε, φύγε».

Τόσο ο κ. Μπουτάρης όσο και η κυρία Γούλα παρέμειναν ψύχραιμοι προκειμένου να γίνει η υποστολή της σημαίας, ωστόσο η ομάδα άρχισε να κινείται εναντίον του προπηλακίζοντάς τον. Τότε, ο αστυνομικός του κ. Μπουτάρη, ο προσωπικός οδηγός του και η κυρία Γούλα έκαναν κλοιό γύρω του προκειμένου να τον προστατέψουν, καθώς η ομάδα έδειχνε εξαγριωμένη. Από κει και ύστερα η κατάσταση ξέφυγε, καθώς τα μέλη της ομάδας κινήθηκαν απειλητικά αναγκάζοντάς τους να καταφύγουν στο αυτοκίνητό τους.

Κάποιοι με ακάλυπτα πρόσωπα και ένας με κουκούλα επιτέθηκαν σωματικά κατά του δημάρχου κλοτσώντας τον, πετώντας του μπουκάλια και αντικείμενα. Μάλιστα, κάποια στιγμή τον έσπρωξαν με αποτέλεσμα να πέσει κάτω. Την ίδια τύχη είχε και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, που στην προσπάθειά της να προστατεύσει τον κ. Μπουτάρη χτυπήθηκε στην πλάτη και στο κεφάλι. Τελικά, ο κ. Μπουτάρης κατάφερε να φτάσει στο αυτοκίνητό του, όπου και πάλι δέχτηκε σωματική επίθεση με ορισμένους να κλοτσούν την πόρτα του Ι.Χ., ενώ κάποιος έσπασε το πίσω τζάμι.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το δημαρχείο, καθώς είχε χτυπήσει στο πόδι του, ενώ αισθάνθηκε και ζάλη από το χτύπημα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε όλο το βράδυ του Σαββάτου και πήρε εξιτήριο χθες το πρωί.

Οι πρωτόγνωρες σκηνές περιγράφονται από την κυρία Γούλα, που χαρακτήρισε «άθλια, απαράδεκτη και άνανδρη» την επίθεση. «Ο Γιάννης Μπουτάρης έπεσε κάτω από τα χτυπήματα και συνέχισαν να τον κλοτσάνε. Είχαν πρόθεση να του κάνουν κακό και φαινόταν, γιατί τον χτυπούσαν και στο κεφάλι. Χτύπησαν και εμένα και τους φρουρούς. Και όταν φτάσαμε στο αυτοκίνητο, κλοτσούσαν την πόρτα» είπε η κυρία Γούλα, προσθέτοντας ότι «ο δήμαρχος ήταν απροστάτευτος. Στον χώρο δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις και διοργανωτής ούτε για δείγμα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα