Ομόθυμη καταδίκη από όλο τον πολιτικό κόσμο!

Τσίπρας: «Είναι ακροδεξιοί  τραμπούκοι». Μητσοτάκης: «Επιδεικνύετε ανοχή στη βία από όπου κι αν προέρχεται»Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. «Αυτοί που επιτέθηκαν στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη δεν είναι ούτε αγανακτισμένοι πολίτες ούτε συγκεντρωμένο πλήθος. Είναι απλά ακροδεξιοί τραμπούκοι που πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «όσο πολιτικές δυνάμεις επιτρέπουν σε ακροδεξιά περιθωριακά στοιχεία να κρύβονται πίσω από ένα δήθεν αίσθημα πατριωτισμού τόσο το φίδι του φασισμού θα απειλεί ευθέως τη δημοκρατία».

«Η Ν.Δ. καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Οι δράστες της σημερινής φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν αμέσως και η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο λόγω της απαράδεκτης ανοχής που επιδεικνύει στη βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ. Την καταδίκη τους εξέφρασαν και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες (ΑΝ.ΕΛ.). «Τέτοιες ενέργειες αμαυρώνουν τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου. Κάθε τέτοια βίαιη ενέργεια στρέφεται εναντίον της δημοκρατίας, την οποία οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε».

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε με τον κ. Μπουτάρη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ενώ αμέσως μετά δήλωσε: «Είμαστε όλοι μαζί με τον Γιάννη Μπουτάρη. Με τη δημοκρατία και τον πλουραλισμό».
«Πάντα θα υπάρχουν πέντε έξι τραμπούκοι έτοιμοι να επιτεθούν σε όσους δεν γουστάρουν» έγραψε με ανάρτησή του ο Στ. Θεοδωράκης.

Την καταδίκη τους εξέφρασαν, επίσης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, η υφυπουργός Εσωτερικών (ΥΜΑΘ) Μ. Κόλλια – Τσαρουχά, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο βουλευτής της Ν.Δ. και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης Στ. Καλαφάτης και άλλοι.

«Θέλω να καταδικάσω απερίφραστα τη χθεσινή επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και οποιαδήποτε πράξη βίας, απ’ όπου και αν προέρχεται. Αυτά δεν αρμόζουν σε μία δημοκρατική, ελεύθερη κοινωνία» δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας.
Δύο συγκεντρώσεις συμπαράστασης στον Γιάννη Μπουτάρη οργανώνουν πολίτες μέσω social media για σήμερα, Δευτέρα, στις 4 μ.μ., την ώρα του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και την Τετάρτη στοn Λευκό Πύργο στις 7 μ.μ.

Συνέλαβε δύο η Αστυνομία

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε χθες η Αστυνομία για την επίθεση κατά Μπουτάρη, ενώ από το βράδυ του Σαββάτου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει προχωρήσει σε μήνυση κατά αγνώστων.
Η Αστυνομία αρχικά προέβη στην προσαγωγή των δύο ατόμων και εξέτασε τον βαθμό συμμετοχής τους στα επεισόδια, βεβαιώνοντας τελικά από τα στοιχεία ότι είχαν συμμετοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση τουλάχιστον άλλων πέντε.
Παράλληλα, εξετάζει σχολαστικά το πλούσιο φωτογραφικό και τηλεοπτικό υλικό που υπάρχει από τα επεισόδια. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ανάρτησε χθες στο twitter την επικοινωνία που είχε με τον κ. Μπουτάρη. «Επικοινώνησα με τον Γιάννη Μπουτάρη λίγο μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο. Τον διαβεβαίωσα ότι η @hellenicpolice καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε αυτοί που του επιτέθηκαν να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» έγραψε.

Παν. Ψωμιάδης: «Καταδικάζω, αλλά…»

Στον χώρο του Λευκού Πύργου βρέθηκε και ο καταδικασθείς τέως περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, προφανώς εξαιτίας της ποντιακής καταγωγής του. Ο κ. Ψωμιάδης έκανε δηλώσεις σε διαδικτυακό μέσο της Θεσσαλονίκης περί της Μακεδονίας και του Πόντου, όμως, μόλις είδε τον κ. Μπουτάρη, άρχισε να φωνάζει on camera εναντίον του ύβρεις.

Μάλιστα, ο κ. Ψωμιάδης άρχισε να φωνάζει ιδιαίτερα δυνατά, ενώ αρκετοί θεωρούν ότι ήταν το φιτίλι που ξεσήκωσε ακόμα περισσότερο την ομάδα των συγκεντρωμένων που στη συνέχεια επιτέθηκε στον δήμαρχο.

«Να τος, να τος, αυτός έχει ξεπουλήσει τη Μακεδονία, αυτή η χολέρα, αυτό το τραβέλι της πολιτικής» φώναζε ο κ. Ψωμιάδης δείχνοντας προς το μέρος του κ. Μπουτάρη. Νωρίτερα ο κ. Ψωμιάδης είχε καταφερθεί εναντίον όλων των πολιτικών, λέγοντας ότι ξεπουλούν τη Μακεδονία. Πάντως, έπειτα από αυτές τις δηλώσεις του οι ιαχές της ομάδας ακούστηκαν ακόμα περισσότερο και στη συνέχεια όρμηξαν κατά του Μπουτάρη.

Χθες το πρωί όμως ο κ. Ψωμιάδης προχώρησε σε νέες δηλώσεις, χαρακτηρίζοντας τον δήμαρχο «περίεργο τύπο».
«Καταδικάζω κάθε ακραία συμπεριφορά. Τον πολιτικό μου αντίπαλο προσωπικά τον θέλω όρθιο. Από την άλλη, έχετε αντιληφθεί πόσες φορές ο περίεργος αυτός τύπος έχει προσβάλει όχι τον Ποντιακό Ελληνισμό αλλά την ίδια την κοινωνία, την ίδια την Ιστορία του ελληνικού λαού; Αρα συγχωροχάρτι δεν υπάρχει» είπε ο κ. Ψωμιάδης.

«Εφιαλτικό αυτό που έζησα» λέει ο δήμαρχος

«Ηταν εφιαλτικό αυτό που έζησα. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι υπάρχει κόσμος που αντιδρά έτσι». Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σχολίασε στη «δημοκρατία» όσα έζησε το απόγευμα του Σαββάτου στον Λευκό Πύργο, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν θεωρεί ότι ήταν Πόντιοι αυτοί που του επιτέθηκαν.

«Είμαι καλά, βγήκα από το νοσοκομείο, τα υπόλοιπα θα τα πούμε από Δευτέρα» ανέφερε ο κ. Μπουτάρης, που επέστρεψε στο σπίτι του.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μετά την επίθεση που δέχτηκε, μεταφέρθηκε αρχικά στο δημαρχείο, που είναι λίγα μέτρα μακριά από τον Λευκό Πύργο, και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο, καθώς αισθάνθηκε ζάλη, ενώ ήταν χτυπημένος στο δεξί γόνατο. Οι εφημερεύοντες γιατροί τού συνέστησαν παραμονή στο νοσοκομείο, ενώ παράλληλα υποβλήθηκε σε μια σειρά εξετάσεων.

«Δεν πρόσεξα»

Χθες, κατά την παραμονή του στο νοσοκομείο, ο κ. Μπουτάρης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν γνωρίζει ποιοι ήταν αυτοί που τον χτύπησαν.
«Δεν πρόσεξα ποιοι ήταν. Εχω ορισμένες καθαρές καταστάσεις στο μυαλό μου για το πώς ξεκίνησε η ιστορία, αλλά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Παντού με χτύπησαν. Ηταν κάμποσοι. Με χτυπούσαν παντού. Κλοτσιές, μπουνιές, τα πάντα. Αυτοί δεν νομίζω ότι ήταν Πόντιοι. Με τους Πόντιους έχω καλή σχέση» είπε.

Φ. Χαρίση

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα