Προκλητικός και αμετανόητος

Αποκαλύψεις-σοκ για το αιματοκύλισμα στο λύκειο του Τέξας! Συμμαθήτρια του 17χρονου Παγουρτζή τον είχε απορρίψει προσβλητικάΑπό τη
Νεκταρία Καρακώστα

Προκαλεί με τις δηλώσεις του ο ελληνικής καταγωγής μακελάρης στο λύκειο της Σάντα Φε του Τέξας, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή άνοιξε πυρ με τα δύο όπλα του πατέρα του κατά των συμμαθητών του, αφήνοντας πίσω του 10 νεκρούς.
«Αφησα κάποιους που συμπαθούσα να ζήσουν για να διηγηθούν την ιστορία μου» δήλωσε ο 17χρονος Δημήτρης Παγουρτζής, αφήνοντας εμβρόντητους τους αστυνομικούς.

Ο Παγουρτζής που, σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε σχεδιάσει να αυτοκτονήσει μετά τη φονική επίθεση, αντιμετωπίζει ακόμη και την ποινή του θανάτου, αφού κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροήν. Φορώντας μακριά μαύρη καμπαρντίνα κάτω από την οποία έκρυβε μια καραμπίνα και ένα περίστροφο, ο Παγουρτζής μπήκε στην τάξη των καλλιτεχνικών του λυκείου στις 8 το πρωί και άρχισε να πυροβολεί.

Από την επίθεση σκοτώθηκαν οκτώ μαθητές και δύο καθηγητές, ενώ τραυματίστηκαν 13 άτομα, ανάμεσα στα οποία και ένας από τους αστυνομικούς του σχολείου που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μεταξύ των νεκρών ήταν και μια μαθήτρια από το Πακιστάν, που συμμετείχε σε πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών. Πιθανή αιτία για το μακελειό, σύμφωνα με την εφημερίδα «Los Angeles Times», ήταν η ερωτική απογοήτευση.

Η μητέρα της 16χρονης Σάνα Φίσερ που έπεσε νεκρή από τα πυρά του 17χρονου δήλωσε στην εφημερίδα ότι η κόρη της απέρριπτε επί τέσσερις μήνες τις επίμονες προτάσεις του Παγουρτζή και πριν από μία εβδομάδα αναγκάστηκε να τον αντιμετωπίσει, ντροπιάζοντάς τον μπροστά σε όλη την τάξη. Η επίθεση της Παρασκευής είναι η τέταρτη πιο αιματηρή που έχει σημειωθεί ποτέ σε σχολείο των ΗΠΑ και η 22η επίθεση που καταγράφεται φέτος σε σχολείο των ΗΠΑ!

Σύμφωνα με μια βάση δεδομένων που κρατά η «Washington Post», από το 1999 μέχρι σήμερα περισσότεροι από 214.000 Αμερικανοί μαθητές έχουν ζήσει ένα περιστατικό ένοπλης βίας στο σχολείο τους και τουλάχιστον 139 άνθρωποι έχουν πεθάνει σε ανάλογες επιθέσεις. Σήμερα και αύριο όλα τα σχολεία στην περιοχή της Σάντα Φε θα παραμείνουν κλειστά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα