Διακανονισμό ανάλογως του οφειλέτη (!) φέρνει η ΔΕΗ

Στηντελική ευθεία το νέο πρόγραμμα, το οποίο προβλέπει λιγότερες δόσεις και αυστηρά κριτήρια! Με αναδρομικότητα η εφαρμογήΚουστούμι» στα μέτρα του κάθε οφειλέτη, με όρους αρκετά πιο δυσμενείς σε σχέση με αυτούς που ίσχυαν μέχρι πρότινος (πιο μεγάλη προκαταβολή και λιγότερες δόσεις), διαμορφώνει το νέο πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών της ΔΕΗ.

Με το νέο πρόγραμμα διακανονισμών, το οποίο εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης στα τέλη του προηγούμενου μήνα και θα τεθεί σε εφαρμογή αναδρομικά από την 1η Μαΐου, καθοριστικό ρόλο για τα δεδομένα της ρύθμισης δεν διαδραματίζει μόνο ο βαθμός συνέπειας στην πληρωμή των λογαριασμών κατά το παρελθόν (όπως ήδη ίσχυε), αλλά και το ύψος του λογαριασμού (όσοι έχουν χαμηλότερη κατανάλωση θα πληρώνουν μικρότερο ποσοστό προκαταβολής και αντίστροφα). Η αναθεώρηση του προγράμματος διακανονισμών της ΔΕΗ κρίθηκε, σύμφωνα με τη διοίκησή της, αναγκαία για τους εξής λόγους:
– Οι ρυθμίσεις να γίνουν όσο το δυνατόν πιο εξατομικευμένες.
– Η ρύθμιση να μην εκλαμβάνεται από τους πελάτες ως τρόπος αποφυγής των υποχρεώσεών τους.

Τι ισχύει εφεξής

Οι βασικότεροι όροι του νέου συστήματος διακανονισμών για τους οικιακούς πελάτες έχουν ως εξής:

Α) Οι πελάτες διαχωρίζονται κατά τον βαθμό της συνέπειας που επέδειξαν στην πληρωμή των λογαριασμών το προηγούμενο δωδεκάμηνο στις εξής κατηγορίες:
1. Σε συνεπείς χωρίς διακανονισμούς.
2. Σε συνεπείς σε πληρωμές και διακανονισμούς.
3. Περισσότερες από μία ενσωματώσεις λογαριασμών σε επόμενους λογαριασμούς ή και μία αθέτηση διακανονισμού.
4. Πολλαπλή αθέτηση διακανονισμών.
5. Πελάτες με αποκοπή λόγω χρέους, οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει αίτημα επανασύνδεσης και ρύθμισης οφειλών εντός 30 ημερών από την ημερομηνία αποκοπής.
6. Διαπιστωμένη ρευματοκλοπή.

Β) Για όσους πελάτες της ΔΕΗ ανήκουν στις κατηγορίες 1 έως 4 η ρύθμιση κλιμακώνεται με τα παρακάτω κριτήρια:
• Για μέσο μηνιαίο λογαριασμό μέχρι 100 ευρώ απαιτείται προκαταβολή του 10% της οφειλής, για λογαριασμό 101-250 ευρώ προκαταβολή 15% και από 250 ευρώ και πάνω προκαταβολή 20%.
• Ο μέγιστος αριθμός των μηνιαίων δόσεων της ρύθμισης φτάνει έως τις 24. Η δόση δεν μπορεί να ξεπερνά το ύψος του μέσου μηνιαίου λογαριασμού (αφού αφαιρεθεί η προκαταβολή). Αν προκύπτει υπόλοιπο, τότε αυτό πρέπει να καταβληθεί με την προκαταβολή.

Γ) Για τις κατηγορίες 5 και 6 η ρύθμιση γίνεται με 30% προκαταβολή και μέχρι 18 μηνιαίες δόσεις. Αν έχει κοπεί το ρεύμα λόγω χρέους, απαιτείται προκαταβολή 40% και μέχρι 12 δόσεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα