Επεσε στη… φάκα σέρτικη φάμπρικα

Η ΕΛ.ΑΣ. έπιασε 18 άτομα τα οποία είχαν στήσει στο Κορωπί εργοστάσιο που έφτιαχνε λαθραία τσιγάραΣτα ίχνη ενός καλά οργανωμένου κυκλώματος, το οποίο δραστηριοποιούνταν στην παράνομη παρασκευή και τη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο με τεράστια ποσά από τους διαφυγόντες δασμούς, βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας. 

Στο πλαίσιο της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης για την υπόθεση παράνομων καπνικών προϊόντων μέχρι χθες το βράδυ είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 18 συλλήψεις. Παράλληλα, είχαν κατασχεθεί, μεταξύ άλλων, πάνω από 15.000.000 τσιγάρα και φίλτρα, καθώς και 15 τόνοι καπνού και μηχανήματα ολοκληρωμένης παραγωγής και τυποποίησης τσιγάρων! Το άντρο του κυκλώματος βρισκόταν σε ένα κτίριο στο Κορωπί, το οποίο τα μέλη του είχαν μετατρέψει σε κανονικό εργοστάσιο. Εκεί βρίσκονταν τις τελευταίες δύο ημέρες οι αστυνομικοί, ερευνώντας τον χώρο σπιθαμή προς σπιθαμή.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παρασκευής λαθραίων τσιγάρων. Με την έφοδό τους οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας το πρώτο που αντίκρισαν ήταν υπερσύγχρονα ειδικά μηχανήματα παρασκευής τσιγάρων, τεράστιες ποσότητες καπνού και εκατομμύρια τσιγάρα, που τα μέλη της σπείρας ήταν έτοιμα να ρίξουν στην αγορά. Μάλιστα, τα μέλη του κυκλώματος τοποθετούσαν τα τσιγάρα σε πακέτα με ετικέτες γνωστών εταιριών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ανάμεσα στους 18 συλληφθέντες είναι ένας άνδρας και μία γυναίκα από την Κύπρο, που φέρεται ότι είναι οι ιδιοκτήτες του εργοστασίου.
Οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι αλλοδαποί – κυρίως Ουκρανοί. Πρόκειται για εργάτες που γνώριζαν καλά την τέχνη της επεξεργασίας και της παράνομης διακίνησης των λαθραίων τσιγάρων, αλλά και λογιστές!

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργάτες της καλά στημένης φάμπρικας λειτουργούσε με βάρδιες. Οταν τα λαθραία τσιγάρα ήταν έτοιμα και συσκευασμένα, τα τοποθετούσαν σε κοντέινερ, προκειμένου να διοχετευτούν στη μαύρη αγορά. Μάλιστα, εκτιμάται ότι μεγάλες ποσότητες έφευγαν και προς το εξωτερικό. Τα μέλη του κυκλώματος, προκειμένου να μην εντοπιστούν τα ίχνη τους, επικοινωνούσαν μόνο μέσω δορυφορικών τηλεφώνων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα