Νέο μέγαρο με ιστορία αποκτά ο Δήμος Δέλτα

Ετοιμάζει μετακόμιση στο διατηρητέο σχολείο της Σίνδου, το οποίο θεμελιώθηκε το 1932Ρεπορτάζ
Βαγγέλης Στολάκης

Νέο δημαρχείο με σύγχρονες εγκαταστάσεις και μεγάλη ιστορία αποκτά ο Δήμος Δέλτα. Ενα όραμα της διοίκησης της περιοχής, όπως αποκαλύπτει ο δήμαρχος Μίμης Φωτόπουλος, παίρνει σάρκα και οστά, αφού η αναπαλαίωση και η ανακατασκευή του παραδοσιακού δημοτικού σχολείου Σίνδου, καθώς και η μετατροπή του σε νέο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης πήραν πρόσφατα το πράσινο φως από τις αρμόδιες Αρχές.

Το κτίριο όπου σήμερα λειτουργεί ως δημαρχείο Δέλτα είναι μικρό, παλαιό και δυσλειτουργικό. Στεγάζει μόνο το γραφείο του δημάρχου, μια γραμματεία και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, με αποτέλεσμα πολλές υπηρεσίες να βρίσκονται διασκορπισμένες σε διάφορα δημοτικά κτίρια. Σύμφωνα με όσα δηλώνει στη «δημοκρατία» ο κ. Φωτόπουλος, στο νέο δημαρχείο προβλέπεται να δημιουργηθούν χώροι και γραφεία συνεργατών, μια μεγάλη αίθουσα συσκέψεων, χώροι για να στεγαστούν σημαντικές υπηρεσίες και, φυσικά, το γραφείο του δημάρχου.

«Μετατρέπουμε το δημοτικό σχολείο μας σε δημαρχείο για πρακτικούς και συμβολικούς λόγους. Επενδύουμε στην παράδοση και τη διατήρησή της» υπογραμμίζει ο κ. Φωτόπουλος. Το κτίριο του παλιού δημοτικού σχολείου Σίνδου θεμελιώθηκε το 1932, επί κυβέρνησης Ελευθερίου Βενιζέλου, με υπουργό Παιδείας τον Γεώργιο Παπανδρέου. Αποπερατώθηκε επί προεδρίας Δημοσθένη Παπαδόπουλου και πρωτολειτούργησε το 1934-1935. Εκτοτε και έως το 1994 λειτουργούσε ως δημοτικό σχολείο και μάλιστα τα τελευταία χρόνια με διπλή βάρδια. Είναι το μοναδικό παλαιό κτίριο στο κέντρο της Σίνδου, ενώ το κέλυφός του το 2008 χαρακτηρίστηκε «διατηρητέο».

Αποτελεί ένα από τα τελευταία δείγματα σχολικών κτιρίων τύπου Καλλία (συγκεκριμένος τρόπος κατασκευής), καθώς είναι χτισμένο στο μεταίχμιο της αλλαγής του 1930, οπότε και ακολουθείται η σύγχρονη τάση αρχιτεκτονικής. Η μετατροπή του σε νέο δημαρχιακό μέγαρο Δήμου Δέλτα είναι ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ και η πρόταση του αρχιτέκτονα Πάνου Πανέτσου βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης για την ένταξή της στο πρόγραμμα «Παλαιά κτίρια σε χρήση».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα