ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ

Μόνη «απάντηση» η Ν.Δ. στα αδιέξοδα του Μαξίμου σε οικονομία – εθνικάΑπό τον
Ιωάννη Σαμέλη*

Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με την πραγματικότητα, με αποτέλεσμα οι πολίτες να αποστρέφονται πλέον τα αφηγήματά της. Ουδείς πλέον πιστεύει ότι η πατρίδα μας οδεύει σε «καθαρή έξοδο» από το Μνημόνιο που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας σώρευσε στις πλάτες του ελληνικού λαού λόγω της δικής του ανικανότητας το 2015.

Αντιθέτως, έχουμε μία εκ των προτέρων υπονομευμένη λήξη της δανειακής σύμβασης με ήδη συμφωνημένα μέτρα 5,2 δισ. ευρώ για το 2019 και το 2020, δραματική μείωση των συντάξεων και του αφορολογήτου, όπως και πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022, 2,2% έως το 2060, αλλά και εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας έως το 2115 με την υπογραφή Τσίπρα. Επομένως, «καθαρή έξοδος» με «βρόμικα μέτρα», δεσμεύσεις για ενισχυμένη μεταμνημονιακή εποπτεία και εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ δεν υπάρχει. Αντιθέτως, υφίσταται ένα άλμα στο κενό και η αβεβαιότητα που προκαλεί ο κίνδυνος πισωγυρίσματος από μια αναξιόπιστη κυβέρνηση που θα κάνει τα πάντα για να κρατηθεί στην εξουσία ναρκοθετώντας το μέλλον της χώρας.

Πέρα όμως από το πεδίο της οικονομίας, όπου ο ελληνικός λαός στενάζει από την υπερφορολόγηση που οι κυβερνώντες αρνούνται να δουν, υπάρχουν και τα ζέοντα εθνικά θέματα. Στο Σκοπιανό η κυβέρνηση, σε αντίθεση με το πνεύμα και τη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού, είναι έτοιμη να αποδεχθεί μία συμφωνία που δεν θα επιλύει το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων και θα μεταθέτει την εκπλήρωση των σκοπιανών δεσμεύσεων για το μέλλον, δεχόμενη να υποχωρήσει άμεσα από τις πάγιες εθνικές θέσεις, με αντάλλαγμα μελλοντικές υποσχέσεις των Σκοπιανών. Ενώ η πάγια εθνική γραμμή είναι ότι η όποια λύση πρέπει να περιέχει απάλειψη των αλυτρωτισμών, αλλά και να ισχύει έναντι όλων (erga omnes), δηλαδή τόσο στο εσωτερικό της γειτονικής μας χώρας όσο και στο εξωτερικό, στις διμερείς, αλλά και στις πολυμερείς σχέσεις της, με άμεση αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, προτού η ελληνική πλευρά συναινέσει σε οποιαδήποτε περαιτέρω προσέγγιση των Σκοπίων προς το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., εντούτοις όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να απεμπολήσει αυτές τις πάγιες θέσεις.

Την ίδια ώρα η Νέα Δημοκρατία, ο μεγαλύτερος πολιτικός οργανισμός της χώρας, κατορθώνει και κινητοποιεί για εσωκομματικές διαδικασίες άνω των 150.000 ενεργών μελών, αποδεικνύοντας ότι έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία, και ότι ο ελληνικός λαός προς αυτήν στρέφεται για να αφήσει οριστικά πίσω του όχι μόνο τα Μνημόνια, αλλά την ίδια την οικονομική κρίση που ταλάνισε την πατρίδα μας. Και αυτό θα γίνει με μια ισχυρή κυβέρνηση της Ν.Δ., του κόμματος που πραγματικά εκφράζει τις λαϊκές και πατριωτικές δυνάμεις.

*Δικηγόρος – οικονομολόγος, μέλος Μητρώου Στελεχών Ν.Δ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα