O παλιός… ιός και οι Γερμανοί

Είναι αλήθεια ότι η στάση της «δημοκρατίας» στο μακεδονικό ζήτημα δεν αρέσει ούτε στους ξένους, που θέλουν να ξεπουλήσουμε την Iστορία μας, ούτε στην παράταξη των… προθύμων. Επίσης, ενόχλησε και πολιτικούς και διάφορους παράγοντες του δημόσιου βίου, αλλά και ΜΜΕ. Η «Εφημερίδα των Συντακτών» αποδίδει στην εφημερίδα μας και ευθύνες για το «κάψιμο» της ονομασίας «Μακεδονία του Ιλιντεν», που ετοίμαζαν ορισμένοι για το γειτονικό κρατίδιο – κάτι που θεωρούμε φιλοφρόνηση.

Συντάκτης της «Εφημερίδας των Συντακτών» χαρακτήρισε «εμπρηστικό» το πρωτοσέλιδό μας, «Ονομα ισοδύναμο με εσχάτη προδοσία», και αναφέρθηκε στη «δημοκρατία» με τα ακόλουθα: «Αυτή η εφημερίδα μάς έχει συνηθίσει σε μια γραμμή βαθιά διχαστική, στην αναπαραγωγή των πιο ακραίων συνθημάτων του Εμφυλίου Πολέμου και την οργανωμένη προπαγάνδα υπέρ της δικτατορίας της 21ης Απριλίου. Από αυτή την άποψη, η αντίδρασή της ήταν αναμενόμενη».

Πρώτα και κύρια πρέπει να σημειωθεί ότι, ευτυχώς, η εφημερίδα μας δεν μοιάζει ούτε στο ελάχιστο με την «Εφημερίδα των Συντακτών». Η διαφορά είναι, ασφαλώς, ιδεολογική, αλλά κυρίως είναι ηθική. Η «δημοκρατία» βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλότερη ηθική θέση από την «ΕΦ.ΣΥΝ.» και δύσκολα μπορεί να δεχτεί βάσιμη κριτική από εκείνη.

Η «δημοκρατία», για παράδειγμα, ουδέποτε έλαβε χρηματοδότηση από ξένη κυβέρνηση για δραστηριότητα ή ένθετό της – κάτι που δεν μπορεί να ισχυριστεί για τον εαυτό της η «Εφημερίδα των Συντακτών». Σημειώνεται ενδεικτικά ότι η ίδια η «ΕΦ.ΣΥΝ.» καμάρωνε για ένθετό της για τους πρόσφυγες με τίτλο «Αποδημητικά Πουλιά» ότι «αποτελεί πρωτοβουλία του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού με την υποστήριξη της UNICEF και χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας) και του υπουργείου Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας» (26/11/2017, σύνδεσμος: http://www.efsyn.gr/arthro/pempto-fyllo-tis-efimeridas-apodimitika-poylia).

Αν εισπράττεις παραδάκι από ξένες κυβερνήσεις, καλύτερα να μην καμώνεσαι τον κριτή που δακτυλοδείχνει προς τη μια ή την άλλη πλευρά του δέοντος. Η «δημοκρατία», ευτυχώς για την πατρίδα και το δημοσιογραφικό λειτούργημα, δεν μοιάζει με την «ΕΦ.ΣΥΝ.» και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ κάτι ανάλογο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα