Περισσότεροι με ΚΕΑ στα προγράμματα του ΟΑΕΔ!

Σχέδιο διπλασιασμού του ποσοστού άνεργων δικαιούχων του εισοδήματος αλληλεγγύης που θα επανεντάσσονται στην αγορά εργασίαςΤην αύξηση του ποσοστού των ωφελουμένων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που θα μπαίνουν στα προγράμματα εργασίας του ΟΑΕΔ προβλέπει το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση σχεδιάζει την αύξηση από 10% σε 20% εντός διετίας των ωφελουμένων του ΚΕΑ που προωθούνται στην αγορά εργασίας μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στον διπλασιασμό του ποσοστού των άνεργων δικαιούχων του εισοδήματος κοινωνικής αλληλεγγύης, οι οποίοι θα επανεντάσσονται στην αγορά εργασίας, είχε κάνει γνωστή και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, στο φόρουμ υπουργών του ΟΟΣΑ στο Μόντρεαλ του Καναδά. Σύμφωνα με την κυρία Φωτίου, το ποσοστό των δικαιούχων που θα επανενταχθούν στην αγορά εργασίας θα αυξηθεί στο 20%, από 10% που είναι σήμερα (περίπου στις 140.000), «ώστε το κοινωνικό εισόδημα να μη γίνει παγίδα φτώχειας».

Χθες, εξάλλου, εγκρίθηκε από το υπουργείο Εργασίας η μεταφορά πίστωσης 63.077.250 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει η καταβολή του μηνός Μαΐου 2018 του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης σε 287.021 δικαιούχους.

Η πίστωση θα ξεκινήσει από τις απογευματινές ώρες την Πέμπτη 24/05/2018 και θα ολοκληρωθεί στους δικαιούχους την Παρασκευή 25/05/2018.
Οπως είναι γνωστό, η πληρωμή του ΚΕΑ θα γίνει με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Στην τράπεζα

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς κανέναν περιορισμό, για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισημαίνει ότι οι δικαιούχοι του ΚΕΑ πρέπει να απευθύνονται στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται, και μόνο σε αυτήν, για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.
Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα