Νέα αίτηση για όσους μπήκαν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο ρεύματος

Οσοι έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο ρεύματος για το έτος 2017 απαιτείται να κάνουν εκ νέου αίτηση και για την επόμενη χρονιά εντός ενός μήνα από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος 2018. Για την ένταξη στο νέο ΚΟΤ οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση στον ιστότοπο της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. (www.idika.gr), καθώς έχουν αλλάξει τα κριτήρια υπαγωγής, ώστε να μη λαμβάνεται υπόψη μόνο το εισόδημα, αλλά η συνολικότερη περιουσιακή εικόνα του νοικοκυριού.

Η αίτηση γίνεται με τα εξής βήματα:
• Βήμα 1. Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας.
• Βήμα 2. Μετά τη συναίνεσή σας, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία σας. Επιλέξτε για ποιο ΚΟΤ θέλετε να κάνετε αίτηση.
• Βήμα 3. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης, απαιτείται το e-mail και ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.
• Βήμα 4. Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού σας και έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαιτούμενα πεδία, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληροίτε τα κριτήρια ή όχι.
• Βήμα 5. Για να καταστείτε δικαιούχος πρέπει να πατήσετε το κουμπί «Υποβολή Αίτησης». Εάν πληροίτε τα κριτήρια του ΚΟΤ, εμφανίζεται και το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης για τιμολόγηση με το ΚΟΤ που αιτηθήκατε. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι απόρριψης αναλυτικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα