Αντάρτισσα και άσος στη σκοποβολή η πρώτη γυναίκα της Εθνοφυλακής

Η Ικαριώτισσα Δέσποινα Κουτσουναμέντου ξέρει καλά την τέχνη του καμουφλάζΤο όνομά της είναι Δέσποινα Κουτσουναμέντου και δίκαια μπορεί να υπερηφανεύεται, καθώς είναι η πρώτη γυναίκα που υπηρετεί στους κόλπους της Εθνοφυλακής.

Η 34χρονη κοπέλα με καταγωγή από την Ικαρία, ελεύθερη σκοπεύτρια με άριστες επιδόσεις και εξαιρετικά υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης στις πολεμικές τέχνες, τράβηξε τα βλέμματα και έγινε αντικείμενο θετικών σχολίων στην πρόσφατη Ασκηση της Διοίκησης Αμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Ικαρίας και του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Αγίου Κηρύκου.

Οπως είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξή της στο samostoday.gr, είναι αθλήτρια στο τάε κβον ντο και εντάχθηκε εθελοντικά στην Εθνοφυλακή με τη βοήθεια του προπονητή της στο άθλημα Μιχαήλ Χριστοδούλου, ο οποίος άρχισε το 2007 να την παίρνει μαζί του στις διάφορες βολές που γίνονταν στην τοπική μονάδα του Αγίου Κηρύκου.

«Πρέπει να συμβάλουμε κι εμείς και όχι να κρυβόμαστε πίσω από τη γυναικεία φύση μας και να βολευόμαστε σε γραφεία. Βέβαια, δεν έχουμε την ιδία μυϊκή δύναμη, αλλά μπορούμε εξίσου να σηκώσουμε τον βασικό φόρτο μάχης. Ειδικά στην παραμεθόριο δεν περισσεύουν χέρια, όποτε χρειαστεί θα προασπίσουμε τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα ενάντια σε οιονδήποτε τολμήσει να τα αμφισβητήσει και να τα καταπατήσει» είχε τονίσει στην ίδια συνέντευξη.

Από τις πιο δύσκολες στιγμές που έχει περάσει έως τώρα η ίδια δεν θα ξεχάσει ποτέ τις έξι ημέρες εκπαίδευσης «αντάρτη» στο βουνό, που έγιναν στην καρδιά του χειμώνα, Ιανουάριο μήνα. «Δεν είχε μόνο κρύο, έβρεχε διαρκώς. Πέρα από τη βασική εκπαίδευση σε αντικείμενα τακτικών μάχης περιπόλου, έπρεπε να διανύσουμε μια πορεία 30 χιλιομέτρων σε υψόμετρο περίπου 700 μέτρων με σάκο εκστρατείας που ζύγισε 35 κιλά» θυμάται χαρακτηριστικά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα