«Ντου» Ρουβίκωνα στο ΣτΕ: Τα έσπασαν και πέταξαν μπογιές!

Συνεχίζουν ανενόχλητα την εγκληματική δράση τους τα μέλη του Ρουβίκωνα. Χθες το απόγευμα, περίπου 70 άτομα εισέβαλαν στο ισόγειο του Συμβουλίου της Επικρατείας, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών της Ολομέλειας του δικαστηρίου για τον νόμο Κατρούγκαλου.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα προκάλεσαν ζημιές στην είσοδο του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου. Σύμφωνα με αστυνομικές και δικαστικές πηγές, τα άτομα εισήλθαν στο κτίριο σε δύο ομάδες, ζήτησαν επιτακτικά από τον φρουρό να μην αντιδράσει, έσπασαν υαλοπίνακες της εισόδου, προκάλεσαν ζημιές στο μηχάνημα ελέγχου της εισόδου και έριξαν χρώματα στο κτίριο.

Φιάλη που περιείχε χρώμα δέχθηκε στο χέρι ο φρουρός του κτιρίου. Στη συνέχεια, τα μέλη της αναρχικής ομάδας αποχώρησαν ανενόχλητα. Την ώρα εκείνη συνεδρίαζε στον δεύτερο όροφο του κτιρίου η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου. Λίγο αργότερα η διάσκεψη διακόπηκε προγραμματισμένα.

Την ευθύνη ανέλαβαν από κοινού οι οργανώσεις Ρουβίκωνας, Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας και Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, οι οποίες, με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέφεραν ότι πραγματοποίησαν συμβολική επίθεση στο κτίριο του ΣτΕ λόγω της απόφασής του, που έκρινε «συνταγματικό» τον νόμο Κατρούγκαλου για μείωση των συντάξεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα, αν και ήταν πολλά, κατάφεραν να κινηθούν αστραπιαία και να εξαφανιστούν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα