Παραβίαση πολιτεύματος

Η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι μια πρόφαση. Το πολίτευμα έχει καταστρατηγηθεί από τις κομματικές ολιγαρχίες με στόχο τη διαιώνιση της φαύλης εξουσίας, την υποθήκευση του παρόντος και του μέλλοντος της χώρας και τη διάλυση του έθνους.

Λαϊκή κυριαρχία δεν υπάρχει. Η γνώμη και οι αποφάσεις των εκλογέων μνημονεύονται μόνο όταν συμφωνούν με τους σχεδιασμούς της ανθελληνικής ελίτ. Οταν δεν είναι σύμφωνος ο λαός με τους εξουσιαστές, τότε οι πολλοί χαρακτηρίζονται εθνικιστές, φασίστες, σκοταδιστές, ανόητοι, ακροδεξιοί, αναχρονιστές, τριτοκοσμικοί.

Οι νόμοι είναι έτσι σχεδιασμένοι και εφαρμόζονται τόσο επιλεκτικά, ώστε το καθεστώς εδώ να διολισθαίνει ταχέως προς την κατεύθυνση μιας απάνθρωπης και ανελεύθερης αβύσσου. Η επιλεκτική εφαρμογή των νόμων, στ’ αλήθεια, είναι προαπαιτούμενο κάθε τυραννίδας. Το κράτος μπορεί να εντοπίσει σε μηδενικό χρόνο ακόμα και την πιο ανεπαίσθητη παρασπονδία των πολιτών, αλλά τιμωρεί μόνον όλους όσοι διαφωνούν, βρίσκονται απέναντι στην αθλιότητα της εξουσίας.

Στη φυλακή βρίσκονται πολλοί, ακόμα και για μικρά χρέη. Ομως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι έξω. Κυκλοφορεί ελεύθερος παρότι αλλοίωσε τη «λίστα Λαγκάρντ». Ο Τάσος Μαντέλης είναι κι αυτός ελεύθερος. Και ο Θόδωρος Τσουκάτος και το σύνολο της μεταπολιτευτικής κλεπτοκρατίας.

Η αποδοκιμασία προς τους εκλεκτούς της εξουσίας διώκεται ποινικά αλλά οι τραμπούκοι, οι μαφιόζοι, οι γορίλες που κάνουν τις κομματικές βρομοδουλειές μπορούν να χτίζουν ακόμα και πρυτάνεις στα γραφεία τους – με εγγύηση του ακαταδίωκτού τους το πανεπιστημιακό… άσυλο.

Ο «Ρουβίκωνας» είναι μια οργάνωση «επαναστατών» που λειτουργεί με κρατική (ίσως και διεθνή) κάλυψη και δύναται να πράττει οτιδήποτε θελήσουν οι εντολοδότες του. Και ο πολίτης αποκαρδιώνεται καθημερινά και η συνείδησή του πλημμυρίζει με το δηλητήριο της θεσμοθετημένης αδικίας.

Ωστόσο, όλα αυτά έχουν ημερομηνία λήξεως. Μπορεί αυτή η ημερομηνία να είναι κοντινή, μπορεί να βρίσκεται πιο μακριά, αλλά υπάρχει. Και όση ενέργεια μαζεύει το ελατήριο επί τόσα χρόνια θα την εκτονώσει. Οι νόμοι που διέπουν το σύμπαν προϋπάρχουν της δημιουργίας των κομμάτων και αυτοί οι νόμοι δεν είναι δυνατόν να παραβιαστούν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα