Μαθήματα ανθρωπιάς από 28 σπουδαστές!

Μαθητές από ΕΠΑ.Λ. αγόρασαν μια τηλεόραση 40 ιντσών και τη δωρίζουν σε μονάδα νεφροπαθώνΡεπορτάζ
Βαγγέλης Στολάκης

Στην Ελλάδα των Μνημονίων, όπου αρχές, αξίες και ιδανικά τείνουν να εξαφανιστούν, υπάρχουν ακόμα λαμπρά παραδείγματα να μας θυμίζουν πως υπάρχουν ελπίδα και ανθρωπιά! Οπως οι 28 μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, που έδωσαν το χαρτζιλίκι τους και με το ποσό που συγκέντρωσαν θα αγοράσουν μια τηλεόραση για να τη δωρίσουν στον Σύλλογο Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα τη δώσει με τη σειρά του στη Μονάδα Νεφροπαθών του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου». Με τον τρόπο αυτόν οι μαθητές θέλουν να δώσουν μια χείρα βοηθείας σε όλους εκείνους τους ασθενείς που καθημερινά για τέσσερις ώρες ανεβαίνουν τον δικό τους γολγοθά!

Οπως αναφέρει στη «δημοκρατία» ο διευθυντής του σχολείου Ιωάννης Βιόπουλος, οι 28 μαθητές συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmus+KA1 «Medical Equipment for lifeline: Special digital and professional skills», που περιλάμβανε την εκπαίδευση μαθητών των Τομέων Πληροφορικής, Ηλεκτρονικής και Υγείας – Πρόνοιας σε Μαδρίτη και Βερολίνο.

Επαγγελματίας με ευαισθησία

«Στόχος του σχεδίου ήταν η επαγγελματική κατάρτιση των μαθητών του σχολείου μας στη νοσηλεία των νεφροπαθών. Βασικός όμως ήταν ο σκοπός της ανάπτυξης στα παιδιά του προτύπου του επαγγελματία της υγείας με ανθρώπινη ευαισθησία και κατανόηση της κατάστασης των ασθενών, όπως οι νεφροπαθείς των οποίων η ζωή κρέμεται από την ορθή λειτουργία των μηχανημάτων που είναι για αυτούς σανίδα σωτηρίας» λέει ο κ. Βιόπουλος.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου, τα παιδιά κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσής τους ήρθαν σε επαφή με τον Σύλλογο Νεφροπαθών. Ευαισθητοποιήθηκαν και θέλησαν να βοηθήσουν. Οι ίδιοι μαθητές, εκτός από τη συγκεκριμένη πράξη, διατηρούν στο σχολείο Τράπεζα Αίματος, ενώ ενισχύουν και τον Ναό Κυρίλλου και Μεθοδίου Ευόσμου.

«Οι ελλείψεις και τα προβλήματα στις δομές Υγείας, που είναι για τους περίπου 1.500 ανθρώπους της πόλης που αναγκάζονται να κάνουν αιμοκάθαρση, είναι δεκάδες. Είναι μια πράξη συμβολική των μαθητών, με μεγάλη αξία όμως» δηλώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης Τρύφωνας Παπαδόπουλος.

Σημειώνεται πως η τηλεόραση 40 ιντσών, τελευταίας τεχνολογίας, θα δοθεί στη μονάδα του «Παπαγεωργίου» κατά τη διάρκεια της ημερίδας στο νοσοκομείο, στις 29 Μαΐου 2018.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα