Βιάγκρα κατά των μεταστάσεων

Πειραματικό φάρμακο μείωσε κατά 90% την εξάπλωση καρκίνου έπειτα από εγχείρησηΑκρως ενθαρρυντικά αποτελέσματα για την αντιμετώπιση του μεταστατικού καρκίνου έδωσε μείγμα εμβολίου κατά της γρίπης και φαρμάκων για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Τα πειράματα σε ποντικούς αποδείχτηκαν τόσο αποτελεσματικά που ήδη οι ερευνητές από το University of Ottawa, στον Καναδά, ετοιμάζονται για την πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών.

Η επικεφαλής της έρευνας Rebecca Auer εξηγεί ότι σε περίπτωση που κάποιος ασθενής με καρκίνο υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του όγκου παρουσιάζει αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης μεταστάσεων. Αυτό, σύμφωνα με την ερευνήτρια, οφείλεται στο γεγονός ότι η εγχείρηση προκαλεί καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος, ευνοώντας τις μεταστάσεις.

Ειδικότερα, πριν από την εγχείρηση ο οργανισμός του ασθενούς παράγει κύτταρα «φονιάδες», που είναι γνωστά ως κύτταρα NK, τα οποία σκοτώνουν τα μεταστατικά καρκινικά κύτταρα προτού φτάσουν σε κάποιο όργανο. Η χειρουργική επέμβαση όμως προκαλεί την παραγωγή από το ανοσοποιητικό σύστημα κυττάρων που αποκαλούνται MDSC και μπλοκάρουν τα κύτταρα NK, αυξάνοντας τον κίνδυνο μεταστάσεων.

Η ερευνητική ομάδα της Auer μελέτησε ποντικούς που είχαν χειρουργηθεί για καρκίνο των πνευμόνων. Τους χορηγήθηκε μείγμα από τα φάρμακα σιλδεναφίλη (viagra) και ταδαλαφίλη (cialis), που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της στυτικής δυσλειτουργίας, και εμβολίου κατά της γρίπης. Παρατήρησαν ότι η εξάπλωση του καρκίνου μειώθηκε κατά 90%.

Πραγματοποιώντας εξετάσεις στους ποντικούς, ο οργανισμός των οποίων αντιδρά με παρόμοιο τρόπο με τον οργανισμό των ανθρώπων, διαπίστωσαν ότι το μείγμα είχε διπλή δράση: Από τη μία, τα φάρμακα εναντίον της στυτικής δυσλειτουργίας μπλόκαραν τα κύτταρα MDSC, απελευθερώνοντας τα κύτταρα NK τα οποία σκοτώνουν τα μεταστατικά καρκινικά κύτταρα. Από την άλλη, το εμβόλιο ενίσχυε περισσότερο την αποτελεσματικότητα των κυττάρων NK.

Οι ερευνητές έχουν ήδη επιλέξει 24 εθελοντές, οι οποίοι θα υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση στο The Ottawa Hospital για την αντιμετώπιση καρκίνου του στομάχου. Μετά τις εγχειρήσεις οι εθελοντές θα λάβουν το μείγμα φαρμάκων για να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητά του. Θα ακολουθήσουν μεγαλύτερου εύρους κλινικές δοκιμές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα