Μαίνεται η κόντρα των δικηγόρων με τον Κοντονή

Ακόμη ένα επεισόδιο προστέθηκε στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δικηγόρων και του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, με αφορμή την ίδρυση δύο νέων πρωτοδικείων στην Αθήνα. Η Συντονιστική Επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, καλύπτοντας πλήρως τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσό στην κόντρα του με τον κ. Κοντονή, κατηγορεί τον υπουργό για θεσμική εκτροπή και προσβολή του συνόλου του κλάδου τους.

Μάλιστα, οι δικηγόροι καταλογίζουν στον υπουργό «συγκρουσιακή λογική», καθώς, όπως αναφέρουν, προχωρά στην ανακοίνωση νομοθετικών πρωτοβουλιών χωρίς καν να ακούσει την άποψη των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, όπως στις περιπτώσεις του νόμου για τη διαμεσολάβηση, αλλά και της ίδρυσης των νέων πρωτοδικείων.

Η νέα κόντρα ξέσπασε στον απόηχο της παραίτησης του προέδρου του ΣτΕ Νικόλαου Σακελλαρίου, με τους δικηγόρους να επισημαίνουν την ανάγκη διαφύλαξης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και των δικηγόρων «από κάθε είδους παρεμβάσεις, απ’ όπου κι αν προέρχονται».

Οι δικηγόροι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζομένους και τους κοινωνικούς φορείς, συμβολική στάση εργασίας μίας ώρας, την Τετάρτη 30 Μαΐου, 11.00-12.00, στο πλαίσιο της κοινής δράσης της Κοινωνικής Συμμαχίας.

Επιπλέον, η Συντονιστική Επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων ανακοίνωσε τη διοργάνωση ανοικτής δημόσιας εκδήλωσης-ημερίδας, τον Σεπτέμβριο του 2018, με θέμα την κατάσταση της ελληνικής Δικαιοσύνης σήμερα, ταυτόχρονα με τη σύγκληση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.
Μάλιστα, ως τόπο διεξαγωγής της ημερίδας οι δικηγόροι επέλεξαν τη Ζάκυνθο, η οποία είναι η εκλογική περιφέρεια του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή.

Μαρία Ζαχαροπούλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα