Στον «σωστό» δρόμο η Ματθίλδη

Η ταλαντούχα περφόρμερ και ηθοποιός μιλά για την παράσταση, τη ζωή και τη νέα γενιάΑπό την
Ελένη Σκάρπου

Η συγκλονιστική Ματθίλδη Μαγγίρα και το one woman show «KATA ΜΑΤΘΙΛΔΗΝ» έρχονται για ακόμα μία βραδιά στο Θέατρο Βεργίνα του Regency Casino Thessaloniki, στις 30 Μαΐου. Η γνωστή ηθοποιός και show woman μεταμορφώνεται επί σκηνής και μας βάζει στο σύμπαν του γέλιου, άλλοτε φορώντας το καπέλο της και άλλοτε το τσεμπέρι της. Χορεύει, τραγουδά και μας «προσηλυτίζει» μέσα από το one woman stand up comedy show, που θα μας ταξιδέψει από τον ελληνικό παλιό κινηματογράφο μέχρι το Χόλιγουντ και από τα μπουζούκια μέχρι τις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές του κόσμου. Κείμενο, σκηνοθεσία και performing είναι επιμελημένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια από την ίδια.

«Κατάθεση»

«Αυτή η παράσταση είναι μια κατάθεση δική μου και αφορά όλη την πορεία μου, από το ξεκίνημά μου μέχρι σήμερα. Εδώ καταθέτω όλα αυτά τα στοιχεία που συνέθεσαν την καλλιτεχνική προσωπικότητά μου. Χρησιμοποιώ όλα τα μέσα που έχω και εκφράζομαι και επικοινωνώ. Stand up comedy, μιμήσεις, τραγούδια έχει αυτό το μουσικό σατιρικό stand up show. Πάντα έγραφα, πάντα έστηνα τα shows μου και πάντα είχα το όραμα. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι μπορώ να εκφραστώ και να ανταλλάξω απόψεις με το κοινό. Υπάρχει άλλωστε και διαδραστικό κομμάτι» εξηγεί η Ματθίλδη Μαγγίρα, που στη σκηνή είναι πάντα σε εγρήγορση, είτε είναι μόνη είτε όχι. Για εκείνη είναι σημαντικό να συντονίζεται με το κοινό της και εκείνο μαζί της, διότι τότε η ενέργεια είναι ισχυρή και το αποτέλεσμα διασκεδαστικό.

«Το ευχαριστιέμαι»

«Αν περάσω την ενέργειά μου σε όλον αυτόν τον κόσμο, η ενέργεια που παίρνω είναι αυτό που θέλω. Δεν θέλω κάτι περισσότερο. Για μένα αυτό είναι ευτυχία» τονίζει και επιμένει ότι το «ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΙΛΔΗΝ» τη βρίσκει σε μια εξαιρετική φάση ζωής, όπου σίγουρα τα έχει βρει με τον εαυτό της.

«Μέχρι στιγμής ακολουθώ το ένστικτό μου και ό,τι αυτό μου βγάζει ως ανάγκη για να κάνω, αλλά τώρα πρέπει να ομολογήσω ότι το ευχαριστιέμαι περισσότερο απ’ ό,τι πριν. Τα έχω βρει με το μέσα μου, κι αυτό είναι το μόνο ζητούμενο στις μέρες μας, αν θέλουμε φυσικά να νιώσουμε ευτυχία οι άνθρωποι και όχι απλά ευτυχισμένες στιγμές. Δεν είναι ένας εύκολος χώρος ο χώρος μας… και δεν είναι εύκολο να εκτίθεσαι μπροστά σε κόσμο, να βγάζεις την ψυχή σου και να την καταθέτεις. Οταν είμαστε σε άμεση επαφή με τον εαυτό μας μέσα και όχι με το Εγώ μας έξω, τότε ψυχικά έρχεται μια εσωτερική ηρεμία που δεν μπορεί με τίποτα να χαλάσει» επισημαίνει. Μάλιστα, φέτος τη συναντάμε στο πλάι του Λάκη Λαζόπουλου και στους ανανεωμένους «Δέκα Μικρούς Μήτσους».

«Δεν έβλεπα και δεν βλέπω τηλεόραση»

«Η τηλεόραση ανοίγει μόνο όταν θέλω να δω κάτι που με ενδιαφέρει. Κάποτε είπα ότι η τηλεόραση έχει πεθάνει και ξεχάσαμε να τη θάψουμε… και γι’ αυτό παρεξηγήθηκα από διάφορους. Ομως, η τηλεόραση είναι μια εφεύρεση του 20ού αιώνα κι εμείς είμαστε στον 21ο, ο οποίος έχει να κάνει με το ίντερνετ, και σε αυτό οδηγούμαστε.

Η νέα γενιά, όπως η κόρη μου, που είναι 15,5 ετών, ακολουθεί τους youtubers. Είναι φυσικό, λοιπόν, η τηλεόραση να χάνει τους θεατές της. Αλλο τι έχω κάνει στην τηλεόραση, άλλο αν θα ήθελα να κάνω τηλεόραση κι άλλο… η αλήθεια της θέσης της τηλεόρασης σήμερα στη ζωή μας» λέει η ηθοποιός, που ακόμη κι όταν δεν ασχολείται με τη δουλειά της διαβάζει, γράφει, ερευνά.

«Ψάχνω θέματα, τα ξεκοκαλίζω και μετά αυτό μου δίνει μια γνώση, η οποία κάποια στιγμή θα ενταχθεί σε όσα θέλω να εκφράσω στη σκηνή ή και όχι. Μου αρέσει πολύ η φιλοσοφία, γιατί είναι μαθηματική σκέψη και με έχει βοηθήσει πολύ στα εσωτερικά ταξίδια μου. Αν βλέπω κάτι αρνητικό γύρω μου για μένα ή την κοινωνία, η φιλοσοφία είναι το φως και το καταφύγιό μου» καταλήγει η Ματθίλδη Μαγγίρα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα