Στην Κρήτη ο «Dragon Fire» για εκπαίδευση των πυροσβεστών

Τον έχουμε γνωρίσει μέσα από τις επικές ιστορίες. Εχει παρουσιαστεί ως ένα πλάσμα της φαντασίας. Πλέον, η Πυροσβεστική θα έχει στην κατοχή της τον δικό της «δράκο», όχι για να καταστρέψει αλλά για να εκπαιδεύσει τους άνδρες του Σώματος στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της πόλης.

Πρόκειται για τον «Dragon Fire», έναν αυτοκινούμενο εξομοιωτή συνθηκών πυρκαγιάς που έχει χαρακτηριστεί το νέο όπλο στον πόλεμο κατά των φωτιών κλειστού τύπου, το οποίο τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στην Κρήτη. Ο εξομοιωτής αυτός είναι ένα κοντέινερ μήκους 12 μέτρων, μέσα στο οποίο προσομοιώνονται σενάρια πυρκαγιών σε ακραίες συνθήκες θερμοκρασιών και ορατότητας. Τα άτομα που θα εκπαιδευτούν θα πρέπει να σβήσουν φωτιές σε κουζίνες, σε ηλεκτρικούς πίνακες, σε καναπέδες, καθώς και σε φιάλες αερίου.

Μια από τις καινοτομίες που έχει είναι ότι ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να νιώσει τη μεταβολή της θερμοκρασίας, την απώλεια όρασης λόγω καπνού, να ακούσει ήχους από φωτιά μέσω ειδικών εφέ, να αναγκαστεί να κινηθεί σε στενό χώρο ή σε σκάλες και στο τέλος να βγαίνει από τον εξομοιωτή περιμένοντας την αξιολόγησή του από τους εκπαιδευτές. Ο αυτοκινούμενος εξομοιωτής της Πυροσβεστικής θα παραμείνει στην Κρήτη αρκετές ημέρες και αναμένεται να εκπαιδευτούν περισσότερα από 100 άτομα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα