Θα σοβαρευτούν;

Συμπεριφορά δεκαπενταμελούς και στο εθνικό θέμα με τα ΣκόπιαΑπό τον
Κώστα Κατσαφάδο*

Tελικά, αυτή η κυβέρνηση δεν λέει να σοβαρευτεί. Είτε διαχειρίζεται τα εθνικά θέματα είτε τα οικονομικά ή το θέμα των εκλογών, η κυβέρνηση λειτουργεί σαν δεκαπενταμελές συμβούλιο – το απόλυτο μπάχαλο, με εξαίρεση το θέμα των εκδρομών. Μόνο επειδή έγιναν κυβέρνηση και δεν υπάρχει θέμα εκδρομών, στο μόνο στο οποίο συμφωνούν είναι στην άλωση του κράτους, με ελεγχόμενες προσλήψεις, προαγωγές «δικών τους παιδιών» και εκκαθαρίσεις των μη αρεστών.

Ο τρόπος που διαπραγματεύονται την ονομασία των Σκοπίων είναι άκρως ενδεικτικός της λειτουργίας τους. Μόνο που στα εθνικά θέματα οποιοδήποτε λάθος δεν διορθώνεται, και γι’ αυτό το «ασόβαρος» είναι ταυτόσημο με το «επικίνδυνος». Οταν συζητάς τη «Μακεδονία του Ιλιντεν», αφήνεις να σέρνεται το γαϊτανάκι από τους Σκοπιανούς και, μέχρι να το πάρεις είδηση και να το σταματήσεις, περνούν μέρες, δίνεις την ευκαιρία στη FYROM να παίρνει πόντους στο παζάρι.
Οταν δεν έχεις από την αρχή μέχρι το τέλος μια στρατηγική και άλλα λες τη μια μέρα και άλλα την άλλη, οδηγείς τη χώρα σε εθνική ήττα.

Η Ν.Δ. από την αρχή φώναζε στον κ. Τσίπρα ότι πρέπει να πάμε σε λύση «πακέτο», ότι πρέπει να κλείσει πρώτα η συνταγματική αναθεώρηση και μετά να συζητηθεί το όνομα με μία χρήση τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, στο Μαξίμου σφύριζαν αδιάφορα. Οταν όμως κατάλαβαν τις παγίδες που τους έστηνε ο Ζάεφ, τότε έτρεχαν να σωθούν.

Λέγαμε και λέμε ότι τα Σκόπια καίγονται για λύση περισσότερο απ’ ό,τι εμείς. Η FYROM πρέπει να δείξει ότι θέλει λύση και όχι εμείς να τρέχουμε να την παρακαλάμε. Αυτό σημαίνει ότι, αν πράγματι θέλουν να μπουν σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε., οφείλουν να σταματήσουν να προκαλούν και πρέπει να κόψουν κάθε υπόνοια ή παράθυρο αλυτρωτισμού. Τελεία και παύλα! Αλλιώς, η πόρτα εισόδου τους σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. θα μείνει ερμητικά κλειστή.

Αυτή πρέπει να είναι η εθνική γραμμή και αυτή οφείλουν να ακολουθήσουν στο Μαξίμου. Οποιαδήποτε παρέκκλιση που θα δημιουργήσει αλυτρωτικές διαθέσεις πρέπει να κόβεται στη στιγμή και όχι να σέρνεται.
Τέλος, λύση χωρίς συναίνεση μεταξύ των κομμάτων δεν μπορεί να υπάρξει. Γι’ αυτό, το Μαξίμου και ο κ. Τσίπρας θα πρέπει την επόμενη φορά που θα σκεφθούν να σερβίρουν όποια λύση να έχουν σοβαρευτεί και ενημερώσει όλα τα κόμματα. Μόνο έτσι θα αποφευχθεί ακόμα μία εθνική ήττα.

*Βουλευτής της Ν.Δ. στην Α’ Πειραιώς και Νήσων

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα