Απειλές Ρουβίκωνα στον Μητσοτάκη

Για κυβερνητική «στοργή και προδέρμ» στην οργάνωση μίλησε ο Κυριάκος! Καταδίκη με συμψηφισμούς από ΤσίπραΗ δράση της τρομοκρατικής -όπως εξελίσσεται- οργάνωσης του Ρουβίκωνα κυριάρχησε τελικά στη χθεσινή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, με αποτέλεσμα να μετατοπιστεί το κέντρο βάρους των τοποθετήσεων από την οικονομία στην ανομία και τη δημόσια ασφάλεια. 

Η συζήτηση διεξήχθη άλλωστε στη σκιά των πρωτοφανών απειλών που εκτόξευσε -μέσω facebook- ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα προσωπικά εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αναγκάζεται στο τέλος να καταδικάσει τη δράση της οργάνωσης, αν και στην πρωτολογία του, προς έκπληξη όλων, δεν έκανε καμία απολύτως αναφορά.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης όταν ανέβηκε στο βήμα κάλεσε τον κ. Τσίπρα να αφήσει κατά μέρος τη «βελούδινη» αντιμετώπιση του Ρουβίκωνα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι τον περιβάλλει με «στοργή και προδέρμ». «Εσείς το 2008 κάψατε την Αθήνα και δεν ζητήσατε μια συγγνώμη για τη Marfin, εσείς ήσασταν με τους Αγανακτισμένους και εξισώνατε τη φυσική βία με τη βία των Μνημονίων, εσείς μιλούσατε για κρεμάλες» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ., ζητώντας από τον πρωθυπουργό να «σταματήσει, επιτέλους, να εξωραΐζει τον τραμπουκισμό αποκαλώντας τον ακτιβισμό». «Τελειώνετε, επιτέλους, με τους Ρουβίκωνες» είπε χαρακτηριστικά.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Αλέξη Τσίπρας στη δευτερολογία του αναγκάστηκε τελικά να… διαβεί τον Ρουβίκωνα και να καταδικάσει «απερίφραστα» τις απειλές που δέχτηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σπεύδοντας ωστόσο να σημειώσει ότι εξίσου καταδικαστέες είναι και οι απειλές που έχει δεχτεί ο ίδιος και ο Νίκος Κοτζιάς για το Σκοπιανό.
Εξαπέλυσε, δε, δριμύ κατηγορώ στους «ακραίους» κύκλους της Ν.Δ., όπως τους χαρακτήρισε, υποστηρίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «σιωπά απέναντι στην έξαρση του εθνικισμού και την ακροδεξιά βία», όπως είπε.

Η καταδίκη του Ρουβίκωνα, που μετά και τις νέες προκλητικές απειλές δρα τρομοκρατικά, ήταν πάνδημη, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να τονίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με τη βία, «που φορά αριστερά δήθεν φορέματα, τη βία αυτών που προπηλακίζουν, απειλούν και κυνηγούν πολιτικούς αντιπάλους».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Λεβέντης κατήγγειλε πως ο Ρουβίκωνας εξευτελίζει την κυβέρνηση, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να «πιάσει τον τράγο από τα κέρατα, προτού του μπήξει εκείνος τα κέρατά του στην κοιλιά».
Η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε εμμέσως στη δράση της οργάνωσης, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι «δείχνει προκλητική ανοχή απέναντι στη βία και την ανομία».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα