Πόρισμα- σοκ βάζει φωτιά στη δικαιοσύνη

Ερχονται πειθαρχικοί έλεγχοι για κορυφαίους δικαστικούςΜια είδηση «βόμβα» που προέρχεται από τα… ρετιρέ της Θέμιδος αποτελεί πιθανότατα ένα πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης μέσα στους κόλπους της. Πρόκειται για μια συνταρακτική εξέλιξη η οποία μας γυρίζει πίσω στην εποχή του σκανδάλου Βγενόπουλου, με τις γνωστές προεκτάσεις, και στην υπόθεση Τσατάνη.

Ο νυν αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και τότε εισαγγελέας Εφετών και αρμόδιος για θέματα δικαστικής συνδρομής Γιάννης Αγγελής είχε καταγγείλει παρεμβάσεις στο έργο του ζητώντας να ελεγχθούν όλοι οι δικαστικοί και οι εισαγγελικοί λειτουργοί που ενεπλάκησαν στις έρευνες για τις υποθέσεις Βγενόπουλου.

Μεταξύ αυτών η τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η Ελένη Ράικου, η Γεωργία Τσατάνη και ο Νίκος Ορνεράκης. Ο τότε αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Μανώλης Ρασιδάκης έθεσε στο αρχείο την αναφορά σε ό,τι αφορούσε το ποινικό σκέλος της υπόθεσης. Ωστόσο, ο πειθαρχικός έλεγχος λόγω της φερόμενης εμπλοκής της τότε εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ανετέθη σε υψηλότατο επίπεδο και συγκεκριμένα στον αντιπρόεδρο του ΣτΕ Ιωάννη Γράβαρη.

Προ ολίγων ημερών, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «δημοκρατίας», ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός ολοκλήρωσε τη σύνταξη του πορίσματος το οποίο αριθμεί περισσότερες από 100 σελίδες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο επίμαχο πόρισμα καταγράφεται ότι προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης πειθαρχικών αδικημάτων για την κυρία Ράικου και τον κ. Ορνεράκη.

Οι συνταξιούχοι, πλέον, δικαστικοί, όπως η κυρία Κουτζαμάνη και ο κ. Ρασιδάκης, δεν δύνανται να ελεγχθούν πειθαρχικά παρά μόνο -όπως και οι εν ενεργεία εισαγγελείς- για τέλεση τυχόν ποινικών αδικημάτων.
Το εντυπωσιακό είναι πως, στην περίπτωση που ελεγχθεί ποινικά η κυρία Κουτζαμάνη, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής Δικαιοσύνης που θα συμβεί κάτι ανάλογο για εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Επίσης, για πρώτη φορά θα ελεγχθεί πειθαρχικά και εισαγγελέας Διαφθοράς.

Τέλος, η κυρία Τσατάνη έχει ήδη τιμωρηθεί πειθαρχικά. Πληροφορίες της «δημοκρατίας» οδηγούν στο -σχεδόν βέβαιο- συμπέρασμα ότι έπονται κι άλλες συνταρακτικές αποκαλύψεις, οι οποίες δυστυχώς θα επιβεβαιώσουν όσα ακούγεται ότι συμβαίνουν στις υψηλές βαθμίδες της Δικαιοσύνης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα