Καταδίκη με αναστολή για τους 3 νεαρούς

Ενοχοι οι κατηγορούμενοι για την επίθεση στον Μπουτάρη. Οι στιχομυθίες στο δικαστήριο και οι καταθέσεις με κλάματαΡεπορτάζ
Βαγγέλης Στολάκης

Ενοχοι χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οι τρεις κατηγορούμενοι, 20, 19 και 36 ετών, για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη το Σάββατο 19 Μαΐου, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Στον 20χρονο σπουδαστή κομμωτικής, γιο ιερέα και αθλητή πολεμικών τεχνών, ο οποίος στα βίντεο που κυκλοφόρησαν εμφανίζεται να κλοτσά τον Γιάννη Μπουτάρη στο στομάχι, απαγγέλθηκε ποινή 21 μηνών. Στον 19χρονο ποινή 14 μηνών και στον 36χρονο ποινή 14 μηνών, εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα. Οι δύο πρώτοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τριετή αναστολή, ενώ ο τρίτος άσκησε έφεση και αποχώρησε με γοργό βήμα και κρατώντας τσιγάρο στο χέρι.

Οι κατηγορούμενοι έφτασαν από τις Φυλακές Διαβατών λίγο πριν από τις 12, με τον 20χρονο να φωνάζει στους δημοσιογράφους «χαίρεστε, ε; Χαίρεστε!», ενώ ο Γιάννης Μπουτάρης, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα και χωρίς να κάνει δηλώσεις, εισήλθε στις 11.45 στην αίθουσα 180 και κάθισε στην τελευταία σειρά περιμένοντας να συζητηθεί η υπόθεσή του. Αντιθέτως, στην πρώτη θέση κάθισε ο πατήρ Ιορδάνης, πατέρας του 20χρονου. Ο ιερέας από τη Δράμα, όταν είδε τον γιο του να φορά χειροπέδες, έσπευσε να τον αγκαλιάσει κλαίγοντας.

Στην κατάθεσή του ο δήμαρχος έκανε λόγο για οργανωμένη επίθεση. Είπε πως υπήρχε ενορχηστρωτής και περιέγραψε καρέ καρέ τα λεπτά που δεχόταν κλοτσιές και μπουνιές από το εξαγριωμένο πλήθος. «Τρόμαξα και πανικοβλήθηκα μη μείνω στον τόπο» δήλωσε. Είπε πως όλα ξεκίνησαν όταν έφτασε στον Λευκό Πύργο, ανέφερε ότι είδε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη να τον βρίζει και πως ακολούθησαν συνθήματα. Αναγνώρισε σε φωτογραφίες τους τρεις δράστες που τον χτύπησαν, ενώ για τον 20χρονο τόνισε ότι η κλοτσιά «ήταν μελετημένη για να μου κάνει την κοιλιά κομμάτια». Ο ίδιος κατηγορούμενος, σύμφωνα με φωτογραφίες που προσκόμισαν οι δικηγόροι του κ. Μπουτάρη, φαίνεται να συμμετέχει και σε άλλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του gay pride.
Για οργανωμένη και στοχευμένη επίθεση έκανε λόγο η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα.

Με δάκρυα στα μάτια και κοιτώντας μία τον Γιάννη Μπουτάρη και μία τον πατέρα του απολογήθηκε ο 20χρονος. «Αισθάνεσαι δυνατός;» τον ρώτησε ο πρόεδρος, όταν παραδέχτηκε πως είναι αθλητής πολεμικών τεχνών. «Ναι» απάντησε εκείνος. «Είδα έναν κλοιό να αποδοκιμάζει και να βρίζει κάποιο πρόσωπο. Από ανοησία μου πήγα να χτυπήσω και εγώ» είπε, δηλώνοντας μετανιωμένος. Ο πατέρας του στην κατάθεσή του δήλωσε κλαίγοντας με αναφιλητά: «Με πήρε ο γιος μου και μου είπε “Μπαμπά, συγγνώμη, έκανα ένα λάθος”».
Ο 36χρονος είπε ότι έβγαλε την μπλούζα του για να χτυπήσει τον δήμαρχο χωρίς να γνωρίζει ποιος είναι, ενώ πριν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών. Ο 19χρονος ισχυρίστηκε μόνο ότι προκάλεσε φθορές στο αυτοκίνητο. «Εχω μετανιώσει πικρά» είπε. Σημειώνεται ότι ο 19χρονος υπέδειξε τον 17χρονο κουκουλοφόρο που αφέθηκε ελεύθερος, καθώς ορίστηκε τακτική δικάσιμος σε δικαστήριο ανηλίκων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα