Κυριάκος: Ποτέ δεν ζητήσαμε πιστοληπτική γραμμή στήριξης

Αν και ως τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειχνε ότι συντάσσεται με τη θέση Στουρνάρα, υπέρ δηλαδή της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης, χθες, σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος……υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ότι ουδέποτε το κόμμα του έχει ζητήσει κάτι τέτοιο στη συγκεκριμένη συγκυρία.

«Είπαμε να εξασφαλιστεί η δυνατότητα της χώρας να δανείζεται με λογικά επιτόκια» σημείωσε, ενώ αμφισβήτησε ότι η μεταμνημονιακή επιτήρηση θα είναι ίδια με αυτή που έχουν Κύπρος και Πορτογαλία.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε ότι δεν υπάρχει «καθαρή έξοδος», γιατί έχουν ψηφιστεί μέτρα για το 2019 και το 2020, και εκτίμησε ότι η μεγάλη διαφορά με την κυβέρνηση είναι ότι η Ν.Δ. θέλει μαζεμένο κράτος και μείωση των φόρων και όχι ένα πλαδαρό κράτος με υψηλούς φόρους.

Εκανε, μάλιστα, λόγο για «τα τρία παραμύθια» του Αλέξη Τσίπρα: Πρώτον, ότι βγαίνουμε από τα Μνημόνια, δεύτερον, ότι η οικονομία υπεραποδίδει και, τρίτο, ότι η κυβερνητική πολιτική έχει κοινωνικό πρόσημο.
Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημα της Ν.Δ. για εκλογές. «Οι πολίτες θέλουν να επιλέξουν ποιος θα τους οδηγήσει με ασφάλεια στην επόμενη ημέρα. Θέλουν το δικαίωμα στην ελπίδα. Εκλογές. Δεν θα διαφωνήσουμε, κυρία Γεννηματά, εάν πρέπει να γίνουν σε έναν μήνα ή σε τρεις» σημείωσε, κάνοντας νέο έμμεσο άνοιγμα προς το Κίνημα Αλλαγής.

Επίσης, απέρριψε τα περί ιδεολογικής συγγένειας με τη Χρυσή Αυγή, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μαζί με τη Χρυσή Αυγή έριξε την κυβέρνηση το 2014 και ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να κοιτάξει προς τον συγκυβερνήτη του Πάνο Καμμένο.

Για το Σκοπιανό

Αναφορικά με το θέμα των Σκοπίων, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση είδε το τυρί και όχι τη φάκα» στο θέμα του «Ιλιντεν», καθώς το ίδιο το όνομα αποτελεί την επιτομή του αλυτρωτισμού. «Εικάζω ότι το ζήτημα είναι ακόμα στο τραπέζι» είπε και ζήτησε ξεκάθαρη απάντηση για το αν είναι στις συζητήσεις.

«Αρκετή ζημιά έχετε κάνει στην οικονομία. Δεν χρειάζεται να έχουμε και άλλη βλάβη στα εθνικά ζητήματα» πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα