Θράσος με φέσι από Αγκυρα!

Απειλές μετά την απόφαση του ΣτΕ να δώσει άσυλο σε έναν εκ των «8»Η Τουρκία του δικτάτορα Ερντογάν, που καταπατά κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος εντός των τειχών της, παραβιάζει συστηματικά το Διεθνές Δίκαιο αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματά μας στο Αιγαίο και διατηρεί κατοχικά στρατεύματα στην Κύπρο, είχε το θράσος να επικαλεστεί το Διεθνές Δίκαιο και να κατηγορήσει την Ελλάδα ότι δεν το σέβεται! 

Κι όλα αυτά, γιατί το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να χορηγήσει άσυλο στον έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που κατηγορούνται από το καθεστώς Ερντογάν ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα, ενώ η Αγκυρα κρατά επί περίπου τρεις μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, χωρίς να τους έχει καν αποδώσει κατηγορίες.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση χθες, με την οποία επιτίθεται στην ελληνική Δικαιοσύνη. «Το ΣτΕ της Ελλάδας αναγνώρισε το δικαίωμα ασύλου στον πραξικοπηματία Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσί, χωρίς να σέβεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Για άλλη μια φορά, η Ελλάδα δείχνει στη διεθνή κοινότητα ότι είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες. Καταδικάζουμε ξεκάθαρα την απόφαση που πληγώνει τη συνείδηση της τουρκικής κοινωνίας» αναφέρει και απειλεί, σημειώνοντας: «Ελπίζουμε ότι μελλοντικά η ελληνική Δικαιοσύνη δεν θα κάνει παρόμοια λάθη». Διπλωματικές πηγές σχολίαζαν ότι πρόκειται για θράσος από την πλευρά της Τουρκίας να μιλά για Δικαιοσύνη, ενώ ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε ότι «η σημερινή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ μάς υποχρεώνει να υπενθυμίσουμε, για ακόμα μία φορά, στην Αγκυρα τα αυτονόητα: Οτι η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία, στο πλαίσιο της οποίας η Δικαιοσύνη λειτουργεί ανεξάρτητα. Κάτι που φαίνεται ότι είτε αδυνατεί είτε δεν θέλει να κατανοήσει η τουρκική πλευρά». Την ίδια στιγμή, ο Φώτης Κουβέλης με παρέμβασή του στη Βουλή εκτίμησε ότι η πολιτική έντασης του Ταγίπ Ερντογάν θα συνεχιστεί και προέβλεψε ότι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί θα παραμείνουν έγκλειστοι στις τουρκικές φυλακές και μετά τις εκλογές.

«Στη βάση των στοιχείων που συνεκτιμώ, δεν μπορεί να μιλήσει κανείς με σαφήνεια για τον πιθανολογούμενο χρόνο απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών. Αυτό, γιατί η κράτηση έχει ενταχθεί στην απαράδεκτη, εθνικιστική, αυταρχική πολιτική Ερντογάν εν όψει εκλογών» είπε ο κ. Κουβέλης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα