Αγγελος με ράσα στηρίζει τα παιδιά με καρκίνο

Κάθε βράδυ ο π. Νικ. Παπαγεωργίου επισκέπτεται την ογκολογική κλινική του Ιπποκρατείου ΘεσσαλονίκηςΚάθε βράδυ ο αρχιμανδρίτης Νικόλαος Παπαγεωργίου, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας πίσω του την κούραση της ημέρας, επισκέπτεται την Παιδοογκολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της πόλης, ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα παιδιά που έχουν χτυπηθεί από τον καρκίνο. Ο πατέρας Νικόλαος παίζει με τα παιδιά, τα πειράζει και αστειεύεται μαζί τους, χαρίζοντάς τους λίγες στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς ώστε να συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους. 

Εκτός από τους μικρούς ασθενείς, τον ιερέα περιμένουν με αγωνία και ανυπομονησία κάθε βράδυ και οι γονείς τους, που στέκονται «ακοίμητοι φρουροί» στο πλάι τους, στους οποίους δίνει κουράγιο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνούν.

«Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα εδώ κάτι άλλαξε μέσα μου. Το θεώρησα χρέος μου να έρχομαι εδώ και να συμπαρίσταμαι στους συνανθρώπους μου που πραγματικά δοκιμάζονται. Στην αρχή είπα μέσα μου ότι πρέπει να σφίξω τα δόντια και να κάνω την καρδιά μου πέτρα για να βλέπω αυτά τα παιδιά. Δεν είναι κάτι εύκολο να βλέπεις αθώα πλασματάκια να δοκιμάζονται τόσο σκληρά! Ούτε να προσπαθείς να δίνεις κουράγιο στους πονεμένους γονείς τους. Αλλά, σταδιακά, αντί να προσφέρεις, απολαμβάνεις. Αντί να δίνεις, παίρνεις. Μέσα στις στιγμές αυτές γίνεσαι άνθρωπος, γιατί μόνο μαζί με τους ανθρώπους αυτούς καταλαβαίνεις τι θα πει ζωή, τι θα πει υγεία, ποιο είναι το νόημα της ζωής αλλά και η θεία παρουσία» δηλώνει ο αρχιμανδρίτης Νικόλαος Παπαγεωργίου στην εφημερίδα «Τhessnews» που ανέδειξε το θέμα.

Ο αρχιμανδρίτης ανακαλεί στη μνήμη του τις συγκινητικές στιγμές που έχει ζήσει στο νοσοκομείο, όπως παιδιά που έχασαν τη μάχη με τη νόσο, αλλά και τους γονείς τους που δικαιολογημένα λύγισαν. «Και μια κουβέντα να τους πεις, είναι σημαντικό. Και ένα μπουκάλι νερό να τους προσφέρεις, είναι σοβαρό. Αναζητούν μια κουβέντα αληθείας. Ψάχνουν το στήριγμα και ο Θεός είναι το μοναδικό τους στήριγμα» αναφέρει.

Ο ίδιος δεν φοβάται ακόμα και να τσαλακώσει την εικόνα του σοβαρού ιερωμένου ώστε να προσφέρει ανακούφιση στα παιδιά. «Ενα παιδί φοβόταν επειδή την επόμενη ημέρα θα έμπαινε στο χειρουργείο. Ετσι, για να το πειράξω σκάρωσα το δικό μου χειρουργείο. Ντύθηκα γιατρός και με το παιδί για βοηθό μου χειρούργησα το άρρωστο αρκουδάκι του» θυμάται. Σημειώνεται πως στο πλευρό των παιδιών που υποφέρουν αλλά και των συγγενών τους βρίσκονται και δεκάδες εθελοντές της ενορίας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ακολουθώντας το παράδειγμα του π. Νικολάου.

Προσφέρει έργο σε όλη την ενορία

Αξίζει να αναφερθεί πως η ενορία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Θεσσαλονίκη έχει να επιδείξει ένα σπουδαίο έργο, το οποίο περιστρέφεται γύρω από την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων.
Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, παρέχει ζεστό φαγητό, φάρμακα και ιατρική φροντίδα στους άπορους ενορίτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, οργανώνει εντελώς δωρεάν εργαστήρια εκμάθησης αγιογραφίας, ζωγραφικής, σκίτσου, παραδοσιακών χορών, καθώς και θεατρική ομάδα και χορωδία, στα οποία διδάσκουν εθελοντικά εκπαιδευτικοί και επαγγελματίες. Ο νέος στόχος του πατέρα Νικολάου είναι η ολοκλήρωση ιδιόκτητης κατασκήνωσης της ενορίας στα Πλατανάκια Σερρών, η οποία θα φιλοξενεί 100 παιδιά και θα διαθέτει κοιτώνες, μαγειρεία και χώρους παιχνιδιών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα