Από κόσκινο (μαζί με άλλες) η εταιρία της συζύγου Στουρνάρα

Σφίγγει ο κλοιός των ελέγχων στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για τις υποθέσεις ΚΕΕΛΠΝΟ και Novartis, με τους φερόμενους ως βασικούς πρωταγωνιστές αλλά και τις εταιρίες που εμφανίζονται ως «οχήματα» παράνομων πληρωμών να βρίσκονται στο επίκεντρο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και τις καταγγελλόμενες παρατυπίες στη διαχείριση των διαφημιστικών δαπανών βρίσκεται στην τελική ευθεία, και οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς δουλεύουν με φουλ τις μηχανές προκειμένου να αποτιμήσουν τα στοιχεία που έχουν ήδη στα χέρια τους και να συμπληρώσουν το παζλ των υποθέσεων που έχουν προκαλέσει αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό.

Μετά το άνοιγμα των λογαριασμών των 10 πολιτικών προσώπων που ελέγχονται για πιθανή εμπλοκή στο σκάνδαλο Novartis αλλά και των συγγενικών τους προσώπων, οι αρμόδιες Αρχές έβαλαν στο στόχαστρό τους και τις εταιρίες που ενδεχομένως αποτέλεσαν ένα άτυπο δίκτυο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μεταξύ των εταιριών που θα περάσουν… από κόσκινο είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι MINDWORK BUSINESS SOLUTIONS ΕΠΕ και MINDVIEW ΕΠΕ της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, της Λίνας Νικολοπούλου, οι προσωπικοί λογαριασμοί της οποίας αλλά και τυχόν θυρίδες και άυλα περιουσιακά στοιχεία, όπως μετοχές, βρίσκονται ήδη υπό έλεγχο. Οι αρμόδιες Αρχές φέρεται ότι έχουν ζητήσει από τις τράπεζες τον έλεγχο κάθε είδους συναλλαγής των επίμαχων εταιριών από το 2008 έως σήμερα.

Το αίτημα γίνεται στο πλαίσιο της έρευνας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και με αυτό ζητείται να ελεγχθούν όχι μόνο οι λογαριασμοί τους σε τράπεζες εσωτερικού και εξωτερικού, αλλά ακόμη και τραπεζικά δάνεια. Στο στόχαστρο των ελέγχων εμφανίζονται να μπαίνουν θυρίδες, είτε ατομικές είτε με συμμισθωτές, οι κινήσεις πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, αλλά και εμβασμάτων των εταιριών, όπως και ενδεχόμενα χαρτοφυλάκια, χρηματοδοτικές μισθώσεις και αμοιβαία κεφάλαια.

Σε κάθε περίπτωση, η επιστροφή του φακέλου της Novartis από τη Βουλή στην τακτική Δικαιοσύνη σηματοδοτεί τη διεύρυνση της πολυπλόκαμης έρευνας, καθώς τα πολιτικά πρόσωπα που βρίσκονται στο επίκεντρό της βγαίνουν από το «νομικό απυρόβλητο» και ως προς το αδίκημα της δωροδοκίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα