Υπέρ των πολλών

Οι δεσμεύσεις της Ν.Δ. για τους πολίτες και την οικονομίαΑπό τον
Κώστα Κατσαφάδο*

Tην ώρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. ετοιμάζει να φέρει σοκ στους πολλούς με τον νέο ΕΝΦΙΑ, που θα αυξάνει τις αντικειμενικές αξίες κυρίως στις λαϊκές γειτονιές, η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται για αλλαγές υπέρ των πολλών.
Με συγκεκριμένο και κοστολογημένο σχεδιασμό, και όχι με λόγια και υποσχέσεις του αέρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε τις πρώτες αλλαγές στη φορολογία, που στόχο έχουν να ελαφρύνουν τα βάρη που φόρτωσε η κυβέρνηση στις πλάτες των Ελλήνων και αποτελούν τροχοπέδη σε κάθε μορφή ανάπτυξης.

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι θα χρησιμοποιήσει τα πλεονάσματα όχι για να ικανοποιήσει ρουσφέτια και ομάδες ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για να ενισχύσει τη μέση οικογένεια. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% θα αποτελέσει σημαντική ανάσα για τους πολλούς και κυρίως για αυτούς που είδαν το σπίτι τους, από πηγή ασφάλειας και σιγουριάς, να μετατρέπεται σε τιμωρία και σε κατάρα, μετά τα απανωτά χαράτσια.

Αυτό είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη από την κυβέρνηση της Ν.Δ. στην πραγματικότητα, και όχι ένα προεκλογικό σποτάκι, στο οποίο άλλα λέει το Μαξίμου και άλλα πράττει. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει πράξη την αδικία και την εξαπάτηση των πολιτών – και αυτό είναι το σλόγκαν που θα τον ακολουθεί για πάντα. Δεύτερη σημαντική δέσμευση της Ν.Δ. για την οικονομία αλλά και τους πολίτες αφορά τη μείωση του συντελεστή για τις επιχειρήσεις κατά 20%. Αυτό το μέτρο θα ζωντανέψει την αγορά, θα σταματήσει τα απανωτά λουκέτα και θα δώσει την ευκαιρία να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, σε μια κοινωνία όπου η ανεργία αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα σχεδόν κάθε οικογένειας.

Παράλληλα, η Ν.Δ., εάν επιτευχθεί δημοσιονομική υπεραπόδοση, θα συζητήσει με τους εταίρους για μειώσεις εισφορών και προσαρμογή της φορολογικής κλίμακας, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα επιδιώξει και τροποποίηση της κλίμακας ΦΠΑ.

Με αυτές τις πρώτες κινήσεις, η παράταξη στέλνει το μήνυμα σε όσους ισχυρίζονται ότι η Ν.Δ. δεν έχει πρόγραμμα και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να επανέλθει στην εξουσία. Η Ν.Δ. και πρόγραμμα έχει, αλλά -το κυριότερο- διαθέτει την αξιοπιστία και τη θέληση να το εφαρμόσει.

Γι’ αυτό θα ενημερώσουμε τους πολίτες σε κάθε γωνιά του Πειραιά και των νησιών μας, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Διότι εμείς τις δεσμεύσεις μας τις κάνουμε πράξη. Διότι, πολύ απλά, δεν είμαστε όλοι ίδιοι…

*Βουλευτής της Ν.Δ. στην Α’ Πειραιώς και Νήσων

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα