Πρόκληση Ιντζέ επί ελληνικού εδάφους!

Ο κεμαλιστής υποψήφιος των τουρκικών εκλογών έθεσε από την Κομοτηνή θέμα ανταλλαγής των δύο ομήρων με τους «οκτώ»Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις, ακόμα και επί ελληνικού εδάφους! Χθες, ο υποψήφιος πρόεδρος των κεμαλιστών και αντίπαλος του Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου, Μουχαρέμ Ιντζέ, περιοδεύοντας στην Κομοτηνή έθεσε θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης με τους οκτώ Τούρκους που βρίσκονται στην Ελλάδα! 

«Παλεύω για να γίνει η Τουρκία ένα κράτος δικαίου και θα παρακολουθήσω το θέμα με τους δύο στρατιωτικούς, αλλά δεν μπορώ, από τη θέση όπου βρίσκομαι, να παρεμβαίνω στη Δικαιοσύνη. Δεν πιστεύω ότι είναι (σ.σ.: φυλακισμένοι) λόγω παρέμβασης Ερντογάν.
Κάποιους στρατιωτικούς που ζητά η Τουρκία από την Ελλάδα να τους δώσει δεν τους δίνει, κάποιους στρατιωτικούς που ζητά η Ελλάδα δεν τους δίνει η Τουρκία. Είναι θέμα των διμερών σχέσεων» είπε ο Ιντζέ, όταν ρωτήθηκε για το θέμα από Eλληνες δημοσιογράφους.

Η δήλωση αυτή, βέβαια, αποδεικνύει ότι στα θέματα αυτά οι κεμαλιστές και οι ισλαμιστές της Τουρκίας δεν έχουν καμιά διαφορά. Ερωτώμενος για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας είπε ότι πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, γιατί «δεν μπορεί να γίνει κάτι για να κουμπώσει το πουκάμισο, αν οι δυο πλευρές δεν καθίσουν στο τραπέζι».

Στο προξενείο

Ο κ. Ιντζέ, φτάνοντας χθες στην Κομοτηνή, επισκέφτηκε για λίγη ώρα το τουρκικό προξενείο, ενώ στη συνέχεια περπάτησε στην πόλη, όπου αρκετός κόσμος τον χαιρέτησε, και έφτασε στο κτίριο της αυτοαποκαλούμενης «τουρκικής νεολαίας Κομοτηνής», όπου μίλησε.
Μάλιστα, φρόντισε να έχει και μεταφραστή μαζί του για να απαντήσει στις ερωτήσεις των Ελλήνων δημοσιογράφων. Αξιοσημείωτο είναι ότι, όταν ρωτήθηκε γιατί κάνει επίσκεψη στην Κομοτηνή αφού δεν έχει ψηφοφόρους σε αυτήν, απάντησε πως έχει συγγενείς και γι’ αυτό την επισκέφτηκε!

Στο πρόγραμμά του ήταν επίσης να επισκεφτεί τον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ, ενώ κατόπιν αναχώρησε για το Κίρτζαλι της Βουλγαρίας.
Τέλος, να σημειωθεί ότι την ώρα της επίσκεψης του Ιντζέ στη Θράκη το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη προχώρησε σε ακόμα μία πρόκληση, χαρακτηρίζοντας «ομοεθνείς» τους μουσουλμάνους της βόρειας Ελλάδας!

Με ανάρτησή του στην επίσημη σελίδα του, το γενικό προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη αποκαλεί «ομοεθνή» τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Μακεδονίας – Θράκης, με τον γενικό πρόξενο Ορχάν Γιαλμάν Οκάν να παρευρίσκεται στο ιφτάρ που παρέθεσε ο σύλλογος.

Αυξάνει ο Ερντογάν την επιθετική ρητορική κατά Αθήνας και Λευκωσίας

Ολο και αυξάνει η επιθετικότητα στη ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο πλησιάζει η ημέρα της κάλπης στη γειτονική χώρα. Χθες ο Τούρκος πρόεδρος άφησε σαφείς αιχμές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, κατηγορώντας την Αθήνα και τη Λευκωσία για προκλήσεις στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο.

Μάλιστα, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται πως η Αγκυρα δεν θα διστάσει να ασκήσει τα δικαιώματά της που προκύπτουν από τις διεθνείς συνθήκες για να απαντήσει σε αυτές τις προκλήσεις.

Επιπλέον, το Συμβούλιο δεν παρέλειψε να σημειώσει πως η Τουρκία είναι πάντα υπέρ της ειρήνης και της σταθερότητας, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει -προειδοποίησε- πως δεν είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της και τα συμφέροντά της σε γη, θάλασσα και αέρα. Τη σκυτάλη της πρόκλησης από τον πρόεδρο πήρε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος, μιλώντας στους αρχηγούς των όπλων, είπε πως «ο τουρκικός στρατός είναι αποφασισμένος να προστατεύσει τα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και την Κύπρο».

Σε πιο ψύχραιμη γραμμή, στη συνέχεια, ο Ακάρ σημείωσε πως ο ίδιος -παρά την πλήρη ετοιμότητα του στρατού- είναι υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα