Σκουπιδότοπος ο βυθός της μαρίνας Καλαμαριάς

Εθελοντές δύτες έβγαλαν πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, μπαταρίες σκαφών, δίχτυα και μια… τηλεόρασηΠεντακόσια κιλά δίχτυα, πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, μπαταρίες σκαφών, πλαστικά έπιπλα και το… περίβλημα μιας τηλεόρασης ανέσυραν, μεταξύ άλλων, από τον βυθό στη μαρίνα της Καλαμαριάς οι εθελοντές δύτες της Aegean Rebreath και των Northern Greece Underwater Explorers, στη δράση που οργάνωσε χθες η ΕΥΑΘ τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Στην παράλληλη παράκτια δράση καθαρισμού συγκεντρώθηκαν, μέσα σε λίγες ώρες, 47 σάκοι σκουπιδιών με πλαστικές κυρίως συσκευασίες!

Οπως επεσήμανε ο Γιώργος Σαρελάκος των Aegean Rebreath, «ο βυθός στο λιμάνι της Αρετσούς είναι ιδιαίτερα επιβαρημένος, καλυμμένος σχεδόν εξ ολοκλήρου από πλαστικά απορρίμματα. Ακόμη κι εκεί όπου δεν υπήρχε ορατότητα μέσα στο νερό, όπου και να απλώναμε στα τυφλά το χέρι πιάναμε πλαστικό!»

«Είναι εντυπωσιακό ότι μια πραγματική χωματερή είναι κρυμμένη κάτω από το νερό, με απίστευτα απορρίμματα, από καζανάκια μέχρι μοκέτες και πυροσβεστήρες! Ωστόσο, το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης δεν είναι τοπικό, δεν έχει σύνορα, καθώς το πλαστικό μεταφέρεται στο διεθνές θαλάσσιο περιβάλλον» είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Γιάννης Κρεστενίτης.

«Η εύρεση τόσων αποβλήτων, και κυρίως πλαστικών, επιβεβαιώνει την ανάγκη της πρόληψης παραγωγής αποβλήτων, της κυκλικής οικονομίας και της ανακύκλωσης, που παράλληλα προστατεύουν το περιβάλλον και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος έδωσε το «παρών» στη δράση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα