ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΙ ΝΟΜΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ

Η αποφυλακιστική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ φώτισε πάλι την Ελλάδα. Σε κάθε (σκοτεινή) γωνιά της πατρίδος μας λάμπουν λάμες καλοακονισμένων μαχαιριώνΟχι, που θα άφηναν αναξιοποίητα τόσα ταλέντα σε μια περίοδο που η πατρίς χρειάζεται να ανακαλέσει σε δράση όλες τις εφεδρείες της. Οχι, που θα κάθονταν και θα άκουγαν τη μαύρη αντίδραση (συνήθως είναι μεταμφιεσμένη σε ανήμπορους γέροντες και γραίες, που, άκουσον άκουσον, ζουν χωρίς αστυνομική συνοδεία και φρουρά). Οχι, που θα υπολόγιζαν τυχόν αβαρίες – πάλι από την ίδια συνομοταξία. 

Δύο ηλικιωμένοι λιγότεροι ή περισσότεροι δεν είναι δα και κάνα μεγάλο θέμα, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει αντικίνητρο για τη νομοθέτηση των ευνοϊκών διατάξεων για τους εγκλείστους παράγοντες του ποινικά κολάσιμου βίου της χώρας. Το ελληνέζικα μεταποιημένο σύνθημα του συντρόφου Μάο προτείνει: «Ασε τα άνθη του κακού να ανθίσουν και να ανοίξουν χαμόγελα σε στήθη και λαιμούς θυμάτων με τους μπαλτάδες, τα μαχαίρια, τα κατσαβίδια και τα περίστροφά τους». Και άφησαν τα άνθη ελεύθερα, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στην καθημαγμένη αγορά μας: με τόσους δολοφονημένους, που αρνήθηκαν να αποκαλύψουν αμελλητί πού βρίσκονταν τα ανύπαρκτα ή λιγοστά μετρητά τους στα κλιμάκια των αποφυλακισθέντων μαφιόζων, άνοιξαν οι δουλειές. Μαρμαράδες, σκαφτιάδες, κουβαλητές ξύλινων κοστουμιών (στην αργκό αποκαλούνται «κοράκια»), εργολάβοι γραφείων κοινωνικών εξυπηρετήσεων, ανθοπώλες, παρασκευαστές τριάστερων κονιάκ… Χαμός γίνεται στα επαγγέλματα της γαίας που σε πάνε στο Επέκεινα!

Κι αυτό είναι ένα κέρδος και δεν πρέπει να είμαστε αχάριστοι και να λέμε κι ένα ευχαριστώ, διότι με τούτα και με εκείνα θα κάνουμε καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια. Αν εξέλθεις αυτής της υπαρκτικής σφαίρας, δεν θα βγεις και από τα Μνημόνια, βρε αχάριστε ακροδεξιέ, που θες ασφάλειες και σιγουριές και ύπνους με ανοιχτά παράθυρα; Να κοιτάξεις να βάλεις μυαλό, να αλλάξεις ιδέες, να γίνεις αριστερός και ευαίσθητος ανθρωπιστής, να κονομήσεις και να σου περισσεύουν για σεκιουριτάδες και πιστολάδες και καρατέκα και πριβέ οδηγούς, που θα σε πηγαίνουν ακόμα και μέχρι το περίπτερο. Αν δεν συνοδεύεσαι από καλά εκπαιδευμένους φρουρούς, θα πας και ασυνόδευτος και άκλαυτος…

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα