ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΛΥΣΗ!

Τον Γόρδιο Δεσμό τον κόβεις. Αυτό δίδαξε ο Ελληνας Μέγας ΑλέξανδροςΑπό την
Ειρήνη Μαρούπα*

Στο στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα όνομα της γειτονικής μας χώρας, των Σκοπίων, αναφέρομαι. Ολοι -κυβέρνηση, κόμματα, ΜΜΕ, και η Εκκλησία (!)- προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να βρεθεί λύση, κι ότι αργήσαμε κιόλας! Τα 25 χρόνια που μεσολάβησαν δυνάμωσαν τη θέση της Ελλάδας. Η πίεση λειτούργησε εις βάρος των Σκοπίων. Αλλά οι κυβερνήτες μας μάς μεταφέρουν ότι η πίεση είναι δική μας!

Θέλουν οι Σκοπιανοί το όνομα της Μακεδονίας μας γιατί θέλουν τα εδάφη ΜΑΣ! Το απέδειξε η εκπαίδευση που έκαναν στα παιδιά τους επί 25 χρόνια ότι κατάγονται από τον Μ. Αλέξανδρο, για τον οποίο είναι υπερήφανοι! Ενώ εμάς, τα ίδια 25 χρόνια, μας μάθαιναν ότι ο Μ. Αλέξανδρος είναι σφαγέας των λαών! Και μας εκπαίδευαν να ντρεπόμαστε γι’ αυτόν! Το απέδειξαν οι χάρτες τους, που επισήμως σε ολόκληρο τον κόσμο -πλοία, πανεπιστήμια, πρεσβείες- τους εμφανίζουν ως κράτος με το όνομα Μακεδονία και τη δική μας Μακεδονία ως τον Ολυμπο της Πιερίας μας! Καταπάτησαν, δηλαδή, την ενδιάμεση συμφωνία της κυβέρνησης Παπανδρέου του 1995, προκειμένου να αρθεί το εμπάργκο 30 μηνών το οποίο τους επιβάλαμε, με κλείσιμο των συνόρων και απόσυρση των διπλωματών μας, ώστε να συνετιστούν λόγω οικονομικού στραγγαλισμού. Κι όμως, δεν συνετίστηκαν… Το αντίθετο, μάλιστα! Τρανταχτή απόδειξη, το όνομα «Μακεδονία του Ιλιντεν»!

Και η κυβέρνησή μας σήμερα, με σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της αντιπολίτευσης (είναι βέβαιο ότι είναι αντιπολίτευση;), αποδέχεται τον όρο Μακεδονία στη σύνθετη ονομασία της. Ωστε το κράτος «Κάτι Μακεδονία» (που -μην αυταπατάστε- έπειτα από λίγο θα το λένε και θα είναι σκέτο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, όπως το Μεξικό, η Ιορδανία…) να καταπιεί την Ιστορία μας, ως υπερέχουσα κρατική οντότητα, να καταπιεί τον πολιτισμό και τελικά να καταπιεί και τα εδάφη μας! Γιατί, ακόμα κι αν δεν δεχτεί η Ελλάδα «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα, η γλώσσα και η εθνότητα ενός κράτους που ονομάζεται «Κάτι Μακεδονία« αυτοδίκαια θα είναι αυτή: «Μακεδονική» η γλώσσα, «μακεδονική» η ταυτότητα, «μακεδονική» η Ιστορία τους (παραχαράσσοντας την πραγματική Ιστορία), «μακεδονικά» και τα εδάφη τους, προετοιμάζοντας την αδιανόητη ένωσή τους με τη Μακεδονία μας – τον διαμελισμό της Ελλάδας. Γι’ αυτό υπήρξε το ζήτημα του ονόματος – για τα εδάφη μας!

Αντί να πιέζονται οι Σκοπιανοί να συμφωνήσουν μαζί μας χωρίς το όνομα Μακεδονία, για να έχουν τα βέβαια ωφελήματα της εισόδου τους σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, μας λένε οι κυβερνήτες μας ότι πιέζονται αυτοί! Γιατί ο ελληνικός λαός όχι μόνο δεν πιέζεται, αλλά και αντιδρά σφόδρα στο ενδεχόμενο παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας.

Πιέζονται με την καινοφανή θέση ότι η σκληρή ως σήμερα θέση από το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών του 1992, με Κωνσταντίνο Καραμανλή, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Ανδρέα Παπανδρέου, δεν επέτρεψε να υπάρξει λύση και την αναγνώρισαν ως Μακεδονία 140 κράτη! Δηλαδή, προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι φυσιολογικό ένας ξένος να απαιτεί να του παραδώσω το σπίτι μου, αναγνωρίζοντάς τον ως ιδιοκτήτη, και εγώ να του παραδίδω τα συμβόλαια επειδή κάποιοι τρίτοι παραπλανήθηκαν! Και το προπαγανδίζουν απροκάλυπτα για να υπάρξει λύση! Γιατί τόσα χρόνια, εξαιτίας της δίκαιης άρνησής μας να παραδώσουμε ελληνικό όνομα, ελληνική Ιστορία και τελικά ελληνικά εδάφη, δεν υπήρξε λύση!

Κύριοι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, η λύση είναι απλή: Αν είναι να δώσω το σπίτι μου σώνει και καλά στον ξένο, που δεν το δικαιούται, ε, τότε, ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΥΣΗ! Ετσι μας δίδαξε ο ΕΛΛΗΝΑΣ Μ. Αλέξανδρος: Ο,τι δεν λύνεται το κόβεις! Γόρδιος Δεσμός είναι!

* Ποινικολόγος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα