Παραμύθια τα περί «αναγνώρισης» της γλώσσας τους

Ο Μπαμπινιώτης αποκαλύπτει τι έγινε στη Διάσκεψη του 1977Το μεγάλο «παραμύθι» περί δήθεν αναγνώρισης της «μακεδονικής γλώσσας» από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή έρχεται να αποδομήσει με καταλυτικά επιχειρήματα ο καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Παρά την προσπάθεια των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και χθες του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, καθώς και της «Εφημερίδας των Συντακτών» να παραχαράξουν την Ιστορία, ο κ. Μπαμπινιώτης με χθεσινό του άρθρο στην «Εστία» αποκατέστησε, με ισχυρά επιχειρήματα, την ιστορική πραγματικότητα, παρά την περί αντιθέτου βούληση ορισμένων.

Οπως αναφέρει ο καθηγητής, στην εν λόγω Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών της Αθήνας το 1977, την οποία επικαλούνται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν ετέθη ποτέ θέμα αναγνώρισης της ονομασίας της γλώσσας των Σκοπίων ως Μακεδονικής. Αν επρόκειτο να τεθεί τέτοιο θέμα, άλλη θα ήταν η σύνθεση της ελληνικής αντιπροσωπίας (απαρτιζόταν από γλωσσολόγους, ιστορικούς, μέλη της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού κ.ά.), αλλά θα εναντιωνόμαστε και όλα τα μέλη της αντιπροσωπίας που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με διάφορες ευκαιρίες. Και θα χαλούσε ο κόσμος στην Ελλάδα»! Αυτό που αποφασίστηκε σε εκείνη τη Διάσκεψη, σύμφωνα με τον κ. Μπαμπινιώτη, «όπως και με όλες τις άλλες γλώσσες, είναι ο απλός μεταγραμματισμός με λατινικούς χαρακτήρες της γλώσσας των Σκοπίων και όχι η ονομασία της ως “μακεδονικής γλώσσας”».

Την ίδια ώρα, χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης σε τηλεοπτική συνέντευξή του, αφού πρώτα ανέφερε ότι η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή έχει αναγνωρίσει τη «μακεδονική γλώσσα», προχώρησε σε ρεσιτάλ ανακολουθιών, φτάνοντας στο σημείο να μιλήσει και για «Σλαβομακεδόνες» συμμάχους του Παύλου Μελά: «Μαζί με αυτούς που σήμερα βαφτίζονται εχθροί, τους Σλαβομακεδόνες, ο Παύλος Μελάς πολεμούσε ενάντια στους Βούλγαρους. Από το 1890 μέχρι το 1913 ήταν σύμμαχοί μας, δίναμε μάχη να μην πουν τον εαυτό τους “Βούλγαρο” και να αυτοαποκαλούνται “Μακεδόνες”» σημείωσε. Στη συνέχεια, μάλιστα, τόνισε ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχει λαός με χίλια χρόνια Ιστορίας!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα