Αυτό θα πει θράσος! Ο Ερντογάν ζητά την ψήφο των Κούρδων!

Μπορεί οι συγκρούσεις μεταξύ των Κούρδων και του τουρκικού στρατού να βρίσκονται εδώ και τρία χρόνια στην ημερήσια διάταξη, ωστόσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν……μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση την Κυριακή στο Ντιγιάρμπακιρ (φωτό), δεν δίστασε να ζητήσει τις κουρδικές ψήφους, επισημαίνοντας ότι το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) είναι αυτό που έχει κάνει τα περισσότερα για την ανοικοδόμηση της περιοχής και για την επίτευξη ειρήνευσης έπειτα από δεκαετίες συγκρούσεων!

Υπενθυμίζεται ότι το AKP κατηγορεί το Κόμμα Δικαιοσύνης των Λαών (HDP) ως πολιτική βιτρίνα του PKK, ενώ ο επικεφαλής του, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, που είναι υποψήφιος στις εκλογές, κρατείται από το 2016 ως τρομοκράτης. Την ίδια ώρα, τρεις Τούρκοι στρατιώτες έπεφταν νεκροί ύστερα από επίθεση ανταρτών του ΡΚΚ στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Παράλληλα, χθεσινό δημοσίευμα της βερολινέζικης εφημερίδας «Tageszeitung» αναφερόταν στις επικείμενες τουρκικές εκλογές, γράφοντας ότι δείχνουν να προκαλούν φόβο στην Ελλάδα και κυρίως στα νησιά που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά παράλια. «Στην ελληνική κοινή γνώμη παρατηρούνται μεταπτώσεις της διάθεσης για τον μεγάλο γείτονα εξ Ανατολών, από αγανάκτηση μέχρι φόβο» σημειώνει ο Γερμανός αρθρογράφος, μεταφέροντας τις εντυπώσεις του από ρεπορτάζ στη Ρόδο και τη Σύμη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν, τέλος, και οι εξελίξεις στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία για τα F-35. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Μάικ Πομπέο στην Ουάσινγκτον, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επέμενε να δηλώνει πως η χώρα του δεν θα δεχθεί απειλές για τα εξοπλιστικά, ενώ πρόσθεσε πως δεν σημειώνεται καθυστέρηση στην προμήθεια των F-35.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα