Κρίνεται και πάλι στο Εφετείο η υπόθεση του «Noor 1»

Από σαράντα κύματα πέρασε η πολύκροτη υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor 1» για να καταφέρει να πάρει τον δρόμο της για το Εφετείο. Η πολύμηνη καθυστέρηση στην καθαρογραφή της πρωτόδικης απόφασης που εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2016 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά «μπλόκαρε» τον προσδιορισμό της δευτεροβάθμιας δίκης. Η επισημοποίηση της απόφασης άνοιξε τον δρόμο για τις επόμενες κινήσεις, με τους 13 κατηγορούμενους που πρωτόδικα καταδικάστηκαν να κάθονται, τελικά, στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Πειραιά στις 10 Οκτωβρίου 2018, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που βρέθηκε ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Ετσι, 26 μήνες μετά την πρωτόδικη απόφαση, η οποία από νομικούς κύκλους χαρακτηρίστηκε νομικά έωλη προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, καθώς οι πρωταγωνιστές της εγκληματικής οργάνωσης του φορτίου θανάτου των 2,1 τόνων ηρωίνης παρέμειναν στο σκοτάδι, η υπόθεση θα κριθεί και πάλι από το Εφετείο.

Αλλωστε, είναι γνωστό ότι χρειάστηκε να ξεκινήσει εκ των υστέρων έρευνα από την εισαγγελέα Ειρήνη Τζήβα για τα οικονομικά απόνερα του «Noor 1», η οποία κατέληξε στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και τριών συνεργατών του για χρηματοδότηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών καθώς και για εγκληματική οργάνωση για τη μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα