«Σουλτάνος» και στις υποκλοπές ο Ταγίπ Ερντογάν

Το γεγονός ότι το τηλέφωνό του παρακολουθείται από ανθρώπους του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το 2010……(οπότε ανήλθε στην ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας – CHP) κατήγγειλε χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, σημειώνοντας ότι το περιεχόμενο των συνομιλιών του κατευθύνεται απευθείας στον «σουλτάνο».

Προς επίρρωσιν των ισχυρισμών του, ο Κιλιντσάρογλου θυμήθηκε μια ατάκα που του είχε πει κάποτε ο Ερντογάν: «Α, Κιλιντσάρογλου, παρακολουθούμε μέχρι και την ανάσα σου». Το μπαράζ των καταγγελιών του επικεφαλής του CHP ενώπιον εκπροσώπων του Τύπου δεν σταμάτησε εκεί. Σύμφωνα με τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο Ερντογάν νοιάζεται μόνο για το δικό του μέλλον» και έχει καταστήσει την Τουρκία «ένα κράτος πρακτόρων που δουλεύουν για αυτόν», ενώ πρόσθεσε ότι, εκτός από τον ίδιο, παρακολουθούνται και άλλα στελέχη της αντιπολίτευσης, όπως ο επικεφαλής του Κόμματος Ευημερίας Τεμέλ Καραμολάογλου.

Λίγες μόνο εβδομάδες πριν από τις επικείμενες κάλπες, οι τόνοι ανεβαίνουν, ωστόσο η ελευθερία της έκφρασης εξακολουθεί να βρίσκεται «στο απόσπασμα». Μόλις χθες οι Αρχές συνέλαβαν τον 69χρονο σκιτσογράφο Νουρί Κουρτσεμπέ, που με τα έργα του είχε επικρίνει τον Ερντογάν, με την κατηγορία της «εξύβρισης του αρχηγού του κράτους»!

Στο μεταξύ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι αν η Τουρκία προχωρήσει στην αγορά των S-400 αυτό θα επηρεάσει την αγορά των μαχητικών F-35.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα