ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ

Τι φέρνουν από 1ης Ιανουαρίου οι Σκρουτζ του διηγήματοςΑπό τον
Κώστα Κατσαφάδο*

Δεν λέμε, καλό το success story, καλό να μοιράζεις επιδόματα επιβίωσης στους πολίτες, καλό να κάνεις το μαύρο άσπρο στην τραγωδία της Μάνδρας, όλα καλά στο αφήγημα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. Ελα μου όμως που έρχεται η σκληρή πραγματικότητα και σε προσγειώνει απότομα. Διότι τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα των κυβερνώντων (λέμε τώρα) δεν κρατούν πλέον ούτε 24 ώρες.

Μόλις προχθές ο πρωθυπουργός, που θέλει να το παίζει Ρομπέν των φτωχών, από το βήμα της Βουλής μοίραζε ευρώ στους πολίτες που με την πολιτική του φτωχοποίησε. Μία μέρα λοιπόν από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα περί κοινωνικής δικαιοσύνης, ο κ. Τσίπρας έφερε τον νέο Προϋπολογισμό της κυβέρνησής του. Εναν Προϋπολογισμό κοινωνικά άδικο, καθώς όχι μόνο θα πάρει πίσω από τους πολλούς τα ελάχιστα που θα τους μοιράσει τον Δεκέμβριο, αλλά ακόμη περισσότερα. Ιδού τι μας φέρνει ο πρωθυπουργός, που θέλει να εμφανίζεται και ως προστάτης των κοινωνικά και οικονομικά αδύναμων:

Από 1ης Ιανουαρίου:

1. Οι δικαιούχοι ΕΚΑΣ θα δουν πρώτοι τις αλλαγές στα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος. Ετσι, από 1.1.2018 χιλιάδες κατωτατοσυνταξιούχοι θα χάσουν έως και 1.400 ευρώ τον χρόνο. Στους δικαιούχους ΕΚΑΣ θα διατεθούν μόλις 80.000.000 ευρώ, από 900.000.000 ευρώ που δίδονταν πριν από το 3ο Μνημόνιο και 320.000.000 ευρώ που δόθηκαν φέτος.
2. Καταργείται η έκπτωση των ιατρικών δαπανών, η οποία θα φορτώσει με ανύπαρκτα έσοδα συνταξιούχους και φορολογουμένους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας με πρόσθετους φόρους 121.000.000 ευρώ.
3. Αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες κατά 661.000.000 ευρώ!
4. Περικόπτουν κατά 30.000.000 το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο θα δοθεί τον Γενάρη. Οι εναπομείναντες δικαιούχοι θα μειωθούν με βάση το ποσό που πρέπει να διανεμηθεί.
5. Καταργούν την έκπτωση στην παρακράτηση φόρου, που οδηγεί σε περαιτέρω μείωση των καθαρών αποδοχών για μισθωτούς και συνταξιούχους από την 1/1/2018. Μισθωτοί και συνταξιούχοι με ετήσιες αποδοχές 9.000 ευρώ και άνω θα χάσουν από τουλάχιστον πέντε ευρώ ο καθένας ή 68.000.000 ευρώ όλοι μαζί συνολικά μέσα στο 2018.
6. Αυξάνουν τον ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και το κόστος ζωής των κατοίκων τους.
Αυτά είναι μερικά από εκείνα που φέρνει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. Οσο και αν θέλουν να κάνουν τους Αϊ-Βασίληδες, δεν είναι παρά οι Σκρουτζ του διηγήματος. Με μια διαφορά. Εκείνος ζήτησε συγγνώμη. Αυτοί;

*Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα