Αυτοκτόνησε ο σεφ που ύμνησε τη Νάξο, Αντ. Μπουρντέν

Νεκρός βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο διάσημος Αμερικανός σεφ Αντονι ΜπουρντένΟ 61 ετών μάγειρας, που λάτρεψε την Ελλάδα και ειδικά τη Νάξο, έβαλε τέλος στη ζωή του, βυθίζοντας στη θλίψη τους οικείους του και προκαλώντας σοκ στους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας.

Τον Μπουρντέν, που είχε κερδίσει τέσσερα βραβεία Emmy και πολλές ακόμα διακρίσεις στον τομέα του, βρήκε κρεμασμένο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στο Στρασβούργο ο φίλος του, επίσης σεφ, Ερικ Ρίπερτ. Εκεί βρισκόταν για τα γυρίσματα του νέου επεισοδίου της πολυβραβευμένης εκπομπής του, το οποίο δεν έμελλε να ολοκληρωθεί.

Ο «Τζακ Κέρουακ της μαγειρικής», όπως τον είχαν χαρακτηρίσει οι κριτικοί, καθώς τα βιβλία του σημείωναν πάντα ρεκόρ πωλήσεων, είχε ταξιδέψει τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Νάξο για το γύρισμα εκπομπής η οποία προβλήθηκε στο CNN. Δοκίμασε, μεταξύ άλλων, θαλασσινά, ντόπια τυριά και ήπιε ρακί και ελληνική μπίρα, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να πάει στα πανηγύρια του νησιού και να κάνει καταδύσεις και ιστιοπλοΐα.

Αν και αυστηρός κριτής, η απλότητα και η χαλαρότητα του τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό. Το 2016 ο ταλαντούχος σεφ έγινε πρωτοσέλιδο, όταν γευμάτισε με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε ένα ταβερνάκι στο Ανόι του Βιετνάμ, όπου ο λογαριασμός δεν ξεπέρασε τα 6 δολάρια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα