Επικυρώθηκε η «καμπάνα» στον Γεωργίου

Απορρίφθηκε η προσφυγή του στον Αρ. Πάγο. Ακολουθούν και νέες περιπέτειεςΜε τη «βούλα» του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου σφραγίστηκε η ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή που είχε επιβάλει η έδρα του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων στον πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. 

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον είχε καταδικάσει πέρυσι το καλοκαίρι, καθώς έκρινε ότι τον Νοέμβριο του 2010 δεν ενημέρωσε ως όφειλε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για τη διαβίβαση των κρίσιμων στοιχείων για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009. Μάλιστα, οι δικαστές δεν είχαν αναγνωρίσει ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο.

Μετά την καταδίκη του ο κ. Γεωργίου είχε προσφύγει στον Αρειο Πάγο, ασκώντας αναίρεση στην εφετειακή απόφαση. Παρότι, όμως, η εισήγηση της εισαγγελέως Ευσταθίας Σπυροπούλου ήταν να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης, το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου την απέρριψε, «επικυρώνοντας» κατ’ αυτόν τον τρόπο την επιβληθείσα ποινή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό μετά την έφεση που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά της απόφασης του Δ´ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία ο κατηγορούμενος είχε αρχικά αθωωθεί.
Ομως, ο πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., εκτός από το «χαστούκι» του Αρείου Πάγου, βρίσκεται αντιμέτωπος με ακόμη έναν δικαστικό πονοκέφαλο.

Το Συμβούλιο Εφετών θα κρίνει εκ νέου το προσεχές διάστημα -και μάλιστα για τρίτη φόρα- εάν ο κ. Γεωργίου πρέπει να καθίσει ή όχι στο εδώλιο για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης σχετικά με τις καταγγελίες περί διευκόλυνσης της υπαγωγής της χώρας στο καθεστώς των μνημονίων.

Και αυτό καθώς το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έχει κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης, που είχε ασκήσει το περασμένο καλοκαίρι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, κατά του απαλλακτικού βουλεύματος, το οποίο έβγαζε τον πρώην πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. από το κάδρο των ευθυνών για την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009.

Οι Αρεοπαγίτες έκριναν πως το βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου που απάλλαξε τον κ. Γεωργίου έχει νομικά σφάλματα και έστειλαν τον φάκελο της υπόθεσης στο συμβούλιο Εφετών για νέα κρίση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα