ΕΧΘΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Πρέπει να αναπτυχθούμε στα πρότυπα κάθε αυθεντικά ελεύθερης οικονομίας

Από τον
δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Τις τελευταίες μέρες έχουν ανακοινωθεί πραγματικά αισιόδοξα οικονομικά στοιχεία για την Ελλάδα σε σχέση με το ζοφερό πρόσφατο παρελθόν της περιόδου των Μνημονίων που διανύσαμε. Η ανεργία μειώθηκε στο 20,1% τον Μάρτιο με καθοδική τάση, ο δείκτης μεταποίησης αυξήθηκε κατά 2,4%, ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ εκτοξεύθηκε στο +2,3% στο πρώτο τρίμηνο του 2018 (από τα αρνητικά νούμερα που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε πολλά έτη συνεχόμενα, όπως το -9% του 2011!) .

Τι συμβαίνει όμως; Πώς είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να καταλήγει σε θετικά οικονομικά αποτελέσματα; Απεικονίζουν τα νούμερα που αναφέρθηκαν πριν την πραγματική εικόνα της οικονομίας μας; Η αλήθεια είναι ότι η αριστερή κυβέρνηση ακολούθησε σχεδόν στον πόντο τα μέτρα που υπαγόρευσε η τρόικα ώστε να ξεπεραστεί η κρίση.

Υψηλή φορολογία με κλιμακούμενα έντονη αυστηρότητα από το κράτος κατά τη συλλογή των φόρων (πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών), νέοι φόροι που στόχευαν κατά του αισθήματος ιδιοκτησίας των Ελλήνων (ο ΕΝΦΙΑ που συνέχισε ο ΣΥΡΙΖΑ), ΕΦΚΑ με στόχευση τις μικρές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αποκορύφωμα, η ψήφιση αύριο Τετάρτη του Μεσοπρόθεσμου, που βασίζεται σε παραγωγή υπερπλεονασμάτων ώστε να ξαναμοιράσει ο ΣΥΡΙΖΑ (ή η Ν.Δ. που θα είναι το 2019 στην εξουσία) χρήματα πίσω στους φορολογουμένους, είτε με τη μορφή «κοινωνικών βοηθημάτων» είτε ως ψευδοφοροαπαλλαγές.

Το όνειρο των Βρυξελλών για «σωστή λειτουργία του κράτους» εφαρμόζεται πάνω μας με πλήρη υποταγή από τον κ. Τσίπρα. Ενα κράτος με υπέρμετρη φορολογία, εχθρικό προς την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με σκοπό την αναδιανομή πλεονάσματος σε κοινωνικές ομάδες που πιθανότατα δεν ανήκουν καν στην εθνική δομή της χωράς μας (ισλαμοέποικοι). Σαφώς και αυτός ο τρόπος είναι αποδοτικός για το κράτος, αφού βασίζεται στη συνέχεια του τεράστιου δημόσιου τομέα, που ως σύγχρονος Γαργαντούας καταβροχθίζει -μέσω της φορολογίας- τους κόπους και την ιδιοκτησία όλων μας.

Είναι όμως αυτός ο τρόπος ανάπτυξης που επιθυμούμε; Φυσικά και όχι. Η ανίερη υπόγεια συμμαχία μεταξύ Ε.Ε. και ελληνικών κυβερνήσεων για συνέχεια του υπερμεγέθους δυσλειτουργικού κράτους, ώστε να συνεχίσουν τη δράση τους αντεθνικοί μηχανισμοί, όπως είναι ο εποικισμός της Ελλάδας από ισλαμιστές, και η νοσηρή εξάρτηση της οικονομίας μας από ΕΣΠΑ και κυβερνητικές παρεμβάσεις, πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Η Ελλάδα πρέπει να αναπτυχθεί στα πρότυπα κάθε αυθεντικά ελεύθερης οικονομίας: οικονομικό και ευέλικτο κράτος, χαμηλοί φόροι, προαγωγή μικρών επιχειρήσεων, αγροτική ανάπτυξη βασιζόμενη στις αρχές της ελεύθερης αγοράς. Ολα αυτά, καθορισμένα από μικρό θεσμικό πλαίσιο προσανατολισμένο στη φύλαξη της κοινωνικής και εθνικής μας ενότητας.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής