ΕΙΜΑΙ ΡΩΜΗΟΣ!

Το μάθημα από την Ιταλία για φαινόμενα τύπου «Σόρος»Από τον
Δημήτρη Κ. Σέργιο

Πρόσεξα σε ρεπορτάζ φύλλου μικρής κυκλοφορίας μια είδηση που δεν είδα να αναπαράγεται ούτε να γίνεται θέμα συζήτησης. Τη θεωρώ, όμως, χαρακτηριστική των κριτηρίων και μέσων, με τα οποία ασκείται επισήμως η πολιτική κορυφαίων βορειοδυτικών ηγεμόνων και αποφάσισα να αφιερώσω σ’ αυτήν το σημερινό άρθρο.

Στο Τρέντο της Β. Ιταλίας (πρόκειται για το ελληνοπρεπώς ονομαζόμενο Τρίδεντο) διεξήχθη τις προηγούμενες ημέρες ένα οικονομικό συνέδριο. Πλην άλλων, συμμετείχε σ’ αυτό και ο γνωστός Ουγγροαμερικανός επενδυτής Τζόρτζ Σόρος (σημ.: ο οποίος αναγκάστηκε να «τα μαζέψει» από την Ουγγαρία, εκδιωχθείς από τον εκλεγέντα εκεί πρωθυπουργό Ορμπαν). Μιλώντας, λοιπόν, ο Σόρος στο συνέδριο, εξαπέλυσε επίθεση στον… Πούτιν (!) καθώς και στη νέα ιταλική κυβέρνηση -ιδιαίτερα στον Ματέο Σαλβίνι- ότι αντί να τα βρίσκουν με την «ευρωένωση» και τις ΗΠΑ, κάνουν κονέ με τον Πούτιν! «Γιατί εσείς, εδώ στην Ιταλία, προωθείτε κατάργηση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας;» φώναζε. Καλά, ε! Ο Σόρος έδωσε ρέστα! Ούτε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ιταλία έτσι! Λέτε, άραγε, να διαδραματίζει επίσημα ρόλο… Αμερικανού απεσταλμένου;

Στο συνέδριο προκλήθηκε χαμός! «Πείτε μου», ούρλιαζε… «Σας χρηματοδοτεί ο Πούτιν;» Ο Σαλβίνι, υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της νέας κυβέρνησης, σηκώθηκε από τη θέση του έτοιμος για… ξύλο! «Ειλικρινά ντρέπομαι που Ιταλοί κάλεσαν αυτόν τον αισχρό κερδοσκόπο στο έδαφος της χώρας μας» είπε κατάπληκτος.
Εξίσου, όμως, σκληρή ανακοίνωση εισέπραξε ο Σόρος, κατά το παραπάνω ρεπορτάζ, και από τον επικεφαλής του οικονομικού προγράμματος της Λέγκα Κλαούντιο Μπόργκι: «Ο Σόρος ανησυχεί για την ιταλική κυβέρνηση; Ε, τότε αυτό σημαίνει ότι βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση! Αντιλαμβανόμαστε αυτούς που κερδοσκοπούν εδώ και χρόνια πάνω στους μετανάστες, χρηματοδοτώντας ΜΚΟ και λαθρέμπορους για να εισβάλουν στην Ιταλία! Ο άνεμος, όμως, άλλαξε!»

Ε δώ σταματώ την αναφορά στο ρεπορτάζ. Θα αναφερθώ, όμως, σε άλλο ζήτημα: Μετά την είσοδο του Λεύκιου Μόμμιου στην Κόρινθο (156 π.Χ.) η Ελλάδα έπεσε υπό ρωμαϊκή κυριαρχία. Ομως, η κυριαρχία αυτή ουσιαστικώς τερματίστηκε 500 χρόνια κατόπιν, όταν πλέον η ελληνική γλώσσα έγινε επίσημα γλώσσα του κράτους του Βυζαντίου (κράτους έκτοτε πλέον ελληνορωμαϊκού, όχι δηλαδή μονόπατα «ρωμαϊκού»…) Ξέρεις, αναγνώστη, πόσα χρόνια μέχρι το Σχίσμα (1054 μ.Χ.) διήρκεσε αυτή η ελληνοποίηση, που, μάλιστα, αφορούσε ταυτόχρονα ολόκληρη την Ευρώπη; Εξακόσια πενήντα (650) χρόνια! Δηλαδή, οι Ρωμαίοι κατέστησαν, παρά την προηγούμενη «κατάκτηση» της Ελλάδος από μέρους τους, ελληνοποιημένοι και ορθόδοξοι για 650 έτη! Αντίστοιχα, δηλώνω στον αναγνώστη ότι νιώθω περήφανος να αποκαλούμαι και εγώ Ρωμηός! Και μακάρι να μην είχε δημιουργηθεί κανένας «Παπισμός», κυριότερος υπεύθυνος για το γεγονός ότι σήμερα Ελλάδα και Ιταλία δεν είναι ένα κράτος, έστω μια αμφικτιονία! Και εύχομαι ως αληθής Ρωμηός, από βάθους ψυχής, στον Σαλβίνι και στην κυβέρνησή του κάθε επιτυχία στο σωτήριο έργο που άρχισαν στην αδελφή χώρα! Εως εδώ!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα