Ο Ντόναλντ Τραμπ τούς έβαλε τα γυαλιά

«Μοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας». Αυτή η φράση αποδίδεται στον Κιμ Γιονγκ Ουν, ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Ακόμα και ο Βορειοκορεάτης απόλυτος άρχων, που σύμφωνα με τις λίγες διαθέσιμες πληροφορίες για το άτομό του δεν εντυπωσιάζεται, ενθουσιάζεται, απογοητεύεται ή εκπλήσσεται εύκολα, αιφνιδιάστηκε από την ταχύτητα, την ποιότητα και τον αντίκτυπο της συνάντησής του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ, την εποχή της αδράνειας, της νωθρότητας, της πολιτικής ορθότητας και του μηδενικού αποτελέσματος, φαντάζει σαν μια εξωπραγματική κινηματογραφική φιγούρα. Ο άνθρωπος που λατρεύουν να μισούν τα κατεστημένα ΜΜΕ των ΗΠΑ και της Δύσης γενικά δεν αφήνει ούτε μέρα που να μην παράξει πολιτική προς όφελος των πολιτών της χώρας του αλλά και του κόσμου γενικότερα.

Δεν ντρέπεται να πει την άποψή του, δεν διστάζει να πράξει ό,τι νομίζει πως είναι ορθό, δεν αποφεύγει τα ρίσκα και δεν αισθάνεται καμία συστολή όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της πατρίδας του – κάτι που απέδειξε περίτρανα και στη σύσκεψη του G7, όπου εξήγησε με επιχειρήματα στους συνομιλητές του την αμετάκλητη απόφασή του να επιβάλει δασμούς σε προϊόντα χωρών που εκμεταλλεύονται εμπορικά τις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ με τη διεθνή πολιτική του βοήθησε στην αντιμετώπιση της μάστιγας του Ισλαμικού Κράτους και στον περιορισμό της φωτιάς του πολέμου που κατέκαψε τη Συρία. Τώρα με τον Κιμ Γιονγκ Ουν σύναψε μια συμφωνία ειρήνης, η οποία, τελικά, θα δυσκολέψει πολύ την προσπάθεια της Κίνας για πρωτιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ισχύος.

Παρ’ όλα αυτά, τα ΜΜΕ της χώρας του και της Ευρώπης (ακόμα και πολλά ελληνικά) δεν παύουν να προβαίνουν σε μειωτικούς για το πρόσωπό του χαρακτηρισμούς και ταυτόχρονα να υπενθυμίζουν με… νοσταλγικές διατυπώσεις την προεδρία του Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα, επί των ημερών του οποίου έγινε η μεγάλη προέλαση του Ισλαμικού Κράτους και αποσταθεροποιήθηκαν χώρες στη Βόρεια Αφρική.

Ομως, ακόμα και η πιο καλοσχεδιασμένη προπαγάνδα εξαϋλώνεται μπροστά στην επίμονη πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι ο Ντόναλντ Τραμπ τούς έβαλε τα γυαλιά!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα